Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 12 september 2017

Klippdags igen


När bänken står på grusgången är det klippdags.

Igår var det dags för klippning igen och som väl var så hade gräset torkat efter den senaste tidens regnande. Nu hade vi återgått till den köpta tjänsten från VeteranaD har fullt upp med annat viktigt trädgårdsarbete just nu. 

Tyvärr hände nåt med gaspedalen på åkgräsklipparen så det blev driftstopp och den sista gräsmattan (1/6 av totalytan) fick killen köra med en vanlig motorgräsklippare. 

D undersökte gaspedalen och kunde konstatera att en ny reservdel behövs för att få ordning på det hela. Hon kontaktade därför vår specielle maskinreparatör O och när han svarade så hade han just lämnat älgpasset uppe i Jämtland efter en första lyckad jaktdag. Två älgar fällda av jaktlaget. När O kommer hem nästa vecka så får vi klipparen fixad. Det är guld värt med såna kontakter.
Så här långt gick det bra.
Men, plötsligt släppte gaspedalen och
då blev det stopp.
Vilken tur att det bara var en gräsmatta  
kvar att klippa.
Bänken är tillbakaflyttad och gräset klippt.


6 kommentarer:

 1. Fint blev det och att klippa gräs så som man klippte gräs förr kan ju vara skoj om det bara är en liten plätt. Innan det ens fanns klippare var det nog värre :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte var det bättre förr på det området.

   Radera
 2. O verkar vara en toppen kille! Ovärderlig skulle jag säga. Att bara svara i telefon när man är på älgjakt är ju absolut inte självklart tycker jag.
  Å vilken tur att klipparens gaspedal gav upp just när den gjorde det... Å så fint det blev - på de stora gräsmattorna alltså;-)

  SvaraRadera
 3. Som sagt, det är guld värt med såna kontakter.
  Jag klarar faktiskt av att njuta av de nyklippta gräsmattorna även fast jag inte själv har gjort jobbet.

  SvaraRadera
 4. Känslan man har när gräsmattan är nyklippt, den är skön den! Och det doftar så gott!!!

  SvaraRadera