Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 11 september 2017

Färgklickar

När jag på elmoppen åker runt i trädgården så hittar jag färgklickar som får mig att tro på sommaren ett tag till.

Afrikas blå lilja och eldröda
Kärlekspelargoner 
lyser upp vid gäststugan.

I växthusingången ståtar
den här skönheten, 

Rose splash.

10 kommentarer:

 1. Kärlekslilja och kärlekspelargoner - vilken kärleksfull kombination!

  SvaraRadera
 2. Nu lärde du mig nåt nytt igen. Jag visste inte att den oxå kallas kärlekslilja. Kärlek kan vi aldrig få för mycket av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Agaphantus är dess vetenskapliga namn, många säger även så till vardags. Precis som de flesta säger tussilago i stället för dess svenska namn hästhov.

   Tidigare hette liljan Afrikas blå lilja eller bara Afrikas lilja men nu har den döpts om så den heter Kärlekslilja, liljan finns ju i vitt också samt att det var ett så långt namn. Men jag tycker faktiskt att det tidigare namnet är vackrare, mer poetiskt.

   Radera
  2. Oj, vad jag får lära mig mycket nytt. Vi har oxå den vita varianten. Håller med dig om att det tidigare namnet är vackrare

   Radera
 3. Så vackert och härligt att sommarkänslan håller sig kvar ett tag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med dagstemperaturer på dryga + 10 så gäller det att hitta sommarkänslan annorstädes.

   Radera
 4. Färgklickar som blir till kickar som man blir riktigt glad av!!!

  Men hos dig var det betydligt kallare än här. Vi hade faktiskt 18 grader och det trots att det blåste. Vädret är/har varit väldigt konstigt i år och skiljer sig stort på bara några kilometer faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kickar kan vi behöva när vädret varit så ovänligt mot oss.

   Radera
 5. Svar: Visst var den där fisken ovanligt ful. Men jag lovar att den smakar utmärkt upplagd på en tallrik! Leta fram recept. D och du kommer att älska den firren:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att jag testat den fulingen och den kan väl vara värd ett nytt försök. Inte många fiskar av de jag äter är vackra för den delen.

   Radera