Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 19 september 2017

Sommarkänsla

Med oktober runt hörnet så försöker jag hela tiden hitta nåt som gör att jag ett tag till kan klamra mig fast vid sommaren. Rosenskära i blomning fyller den uppgiften med glans. Det gör även en kökslåda med egna tomater under mognad. Varje morgon blir jag dock emotsagd av det becksvarta mörker som möter mig när jag startar dagen vid 6-tiden.
Rosenskäran bäddar vackert in uteplatsen
vid glasverandan.

Egna tomater under mognad får väl oxå
ses som ett sommartecken.


12 kommentarer:

 1. Måste medge att den övre bilden är hur somrig som helst och Rosenskäran väldigt vacker. De gröna tomaterna är som du skriver ett tydligt tecken på att sommaren inte är helt förbi.
  Tycker att mycket av sommarkänslan håller sig kvar tills vi byter till vintertid i oktober och dit är det ännu ganska så långt. Fast på Malta vänder det ofta drastiskt först efter jul. Januari till mars är oftast sämst ur vädersyndpunkt men ibland blir det ingen "vinter" alls.

  SvaraRadera
 2. Att översta bilden togs i förrgår är svårt att förstå med tanke på det där becksvarta mörkret som nu möter mig på mornarna.
  Ingen vinter alls låter högst överkomligt.

  SvaraRadera
 3. Ja, det var lite med förvåning som jag steg upp vid 7-tiden och insåg att det var mörkt. Suck.

  SvaraRadera
 4. Trots mörkret tror jag att det snart blir lite varmare igen, som ett tack och adjö från sommaren! .)

  SvaraRadera
 5. Den vackra rosenskäran är till för att njuta av tror jag bestämt! Men nog kommer mörkret väldigt snabbt nu tycker jag även om jag upplevt detta i snart 70 år - suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För väl att det finns nåt att njuta av i mörkret. Om det är så att mörkret kommer snabbare nu vet jag inte, men visst känns det så.

   Radera
 6. Man tager det man haver, och det gäller även för att bevara sommarkänslan. Å du har ju många guldkorn kvar på Getingstorp ser jag:-)

  PS. Gå upp en eller två timmar senare, då är det ljusare;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guldkorn ska man se till att omge sig med.

   PS Min kroppsklocka är inställd på senast 6 på morgonen, så det där med att bara ligga kvar och gå upp senare fungerar inte.

   Radera
 7. Min klocka startar runt timmen före dig... Praktiskt att dem i en låda sådär (ska tipsa min trädgårdsmäster) Jag hittade likande i morse på ett skrivbord :) (jag gjorde en länk till dig dessutom ;))

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
 8. S å du har oxå egen trädgårdsmästare. Tack för den tjusiga länken.

  SvaraRadera