Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 6 oktober 2017

Sommarrester

Krampaktigt försöker jag hänga kvar vid de sista resterna av sommaren. Igår var en sån där dag då solen slösade med sina strålar. Då såg jag till att krama ur allt det sommarlika och genast kändes allt lite lättare. Det gäller att ta vara på de stunder som bjuds.
Pågående årstidsväxling.

Elbilens hjulspår i gräsmattan talar om att 
en klippning återstår.

10 kommentarer:

 1. Tro't eller ej men här får vi också ta hand om de tillfällen som erbjuds! Nu är det ju mer frågan om att utnyttja den värme som än finns kvar i poolvattnet som håller sig kring 24-25 grader. Jag badade inte i dag - hann inte - men mannen min gjorde det. Jag badade i alla fall i går.

  Jag lovar dig, ditt friska gröna gräs saknar jag! Ena halva på vår gräsmatta är öken medan den andra är frodigt grön med de mysko grässorter man använder sig av här i Spanien. Ska försöka att få fason på det, håller på att odla små tuvor att plantera ut nu i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här fryser jag av att bara titta ut på poolen.

   Jag hoppas att du lyckas med ditt gräsodlande. Frodigt Getingstorpsgräs skulle du behöva.

   Radera
 2. Unnar dig den underbara vyn på första bilden, och är bara liiiiite avis;-) En sådan klarblå himmel utan moln har jag inte sett på evigheter, men är sååååå glad att den har hamnat just hos dig:-)

  SvaraRadera
 3. Tack! Den blå himlen är en del i det lyckopaket som svävar över Getingstorp.

  SvaraRadera
 4. Det finns fortfarande sommarstunder som är guld värda. Igår hade vi lite frost innan solen hade gått upp. Det goda är då att gräset saktar in sin växtfart. Himlen är så otroligt blå så här års! Vackert, det är bara att ta till vara på de stunder som bjuds!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi ännu en sån där härligt frisk dag när en klarblå himmel kämpar med de alltmera gulnande lövverken på våra träd.

   Radera
 5. 8-0!!! Inte illa, inte illa alls! Å vem hade trott att Magnus Berg skulle drämma in fyra mål i en enda match. Inte jag iaf.
  Okej, Luxemburg är ett blåbär, men 0-0 mot Frankrike ingav ändå liiiite respekt. Ska det svenska landslaget äntligen prestera när det verkligen gäller? Jo, ikväll gjorde det ju det - med råge dessutom. En aningen otippat, men ack såååå positivt.

  Hur tror du att det går mot Holland? Veteranen Arjen Robben måste stoppas säger jag bara...

  PS. Målstatistiken måste vara Sveriges bästa någonsin i ett kval. Å 8-0 var ju den största segern någonsin i ett kvalspel. Inte illa med tanke på att Zlatan är ett minne blott. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kväll som igår så saknades inte ens Zlatan.
   Holland verkar lite uppgivna så här dan efter, men alla matcher ska spelas.

   Radera
 6. Dom här dagarna brukar vara få till antal, så visst gäller det att ta till vára på dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en orolig värld känns det allt viktigare att fånga tillvarons ljuspunkter.

   Radera