Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 oktober 2017

Poolsäsongen till ända

Igår började D att avveckla poolen för säsongen. En säsong som inte bjudit på så många badtillfällen. Ett tillfälle att ännu en gång konstatera att poolsäsongen kostar mer än den smakar på våra breddgrader. Även om baden inte blir många så kräver poolen fortlöpande underhåll för att hållas i badbart skick.
D i färd med säsongsavveckling.
Tömning pågår.


10 kommentarer:

 1. Tror att man måste ha en väldigt positiv och förhoppningsfull inställning om man bestämmer sig för att ha en pool däruppe i norr där sommaren är både kort och oberäknerlig. Själv skulle jag aldrig komma på tanken men det beror nog mest på att jag är så frusen. Så länge den är till glädje så är det väl bara att fortsätta, känns det mer som ett tidskrävande jobb går det väl att använda utrymmet till annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skaffa pool här uppe i norr handlar nog väldigt mycket om just förhoppningar om strålande somrar och svalkande bad. Sedan blir det som med så mycket annat i livet. Inte alltid som man vill, men bra ändå.

   Radera
 2. Så är det väl med en hel del grejor vi skaffar oss, de kräver någon form av arbetsinsats från oss. Men visst skulle det vara skönt med ett dopp en varm sommarkväll. Alla här längs vår väg på landet har pool men inte vi. Sällan man ser någon bada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, många bad blir det inte. Kanske räcker det med att veta att möjligheten finns när/om de där varma sommardagarna kommer.

   Radera
 3. Får jag föreslå ett "lusthusbygge" runt poolen, då kan man använda den ju året runt om man känner för det. Har sett några exempel på "inbyggda" pooler här i Täby. Riktigt snyggt måste jag säga. Å om man anpassar bygget till omgivningen så passar det ju in estetiskt också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får du föreslå, men det blir inget "lusthusbygge". Time will tell.

   Radera
 4. Så sant som det är sagt om man ställer kostnader i relation till antalet bad. Varje bad har säkert ett stort värde i sig!

  SvaraRadera
 5. Men, Steve, jag är inne på att skaffa en pool. Det är er pool som hägrar för mig! Men jag förstår också att den är mycket arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du skaffa en pool så ska du så klart göra det. Bara man vet vad man ger sig in på så brukar det bli bra. Ni är kanske lite mera härdade där uppe i norr oxå.

   Radera