Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 oktober 2017

Oåterkalleligt

Sommarresterna som jag skrev om häromdagen är nu  ett minne blott. Löven singlar från träden i en rasande fart och gräsmattorna som väntar på årets sista klippning är täckta med löv. Nu är hösten oåterkalleligen här.
 i full färd med höststädningen.
Löv, löv, löv.

Lövfällningen gör att jag nu ser ända
bort till grannen.

8 kommentarer:

 1. Det verkar som om ni fått behålla trädens löv lite längre tid än vad vi fått här, troligen beroende på den extrema torka vi drabbades av under sommarmånaderna. Nu är inte trädgården särskilt välkomnande kan jag säga, allt är täckt av löv. Gångarna brukar jag försöka hålla rena från löv innan snön faller men nu är det såna mängder så jag vet inte om det går, träden växer och producerar mer blad för varje år. Dammen måste jag i alla fall håva upp löven från, flera gånger varje dag. Vid den här tiden börjar det kännas att det är dags att säga adjö till trädgården för denna säsong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är säsongen slut. Visst är det mycket att fixa även när hösten gör sitt intåg. Hur det blir med nästa säsong här på Getingstorp är osäkert i nuläget.

   Radera
 2. Ja, höstigare bild år man nog nästan leta efter ... Löv, löv, löv. Jag hör hur uppgivet det låter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det bara att acceptera.

   Radera
 3. Helt så många löv har då inte hamnat på marken här en, men efter tre dagars ösregn har hösten absolut kommit hit också.

  PS. Vad menar du med "nästa säsong här på Getingstorp är osäkert i nuläget". Ni ska väl inte flytta ifrån er paradis eller... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att hösten inte glömmer bort storstan.

   PS Förutsättningarna har ju förändrats rätt radikalt så vi måste i a f lära oss tänka i nya banor. Vad som i slutändan händer vet vi inte idag.

   Radera
 4. Väldigt mycket löv och D har till synes fullt upp. Känns lite vemodigt när det bara är att konstatera att sommaren är förbi för det här året. Då får vi hoppas på många soliga och fina höstdagar istället, innan vintern anländer.

  Läser att det råder en viss osäkerhet om framtiden på Getingstorp och hoppas att eventuella förändringar som sker leder till något positivt. Önskar dig en fin fortsatt tisdag från ett varmt men mulet Kuching.

  SvaraRadera
 5. Tack! Vi ser ut att få en fin tisdag här på Getingstorp då solen behagar bryta igenom nu på morgonen.

  Visst är det med visst vemod jag möter den här årstiden. Ett vemod som tilltar något efter de förändrade framtidsutsikter som jag skrev om den 1 oktober ( https://stevereflekterar.blogspot.se/2017/10/nar-det-ovantade-hander.html ).

  SvaraRadera