Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 oktober 2017

Tänk så tiden går

Getingstorp i höstskrud.
Idag är det nio år sedan mitt första blogginlägg. Det har blivit totalt 3172 inlägg till dags dato.  352 inlägg per år tyder på att jag spenderat väsentlig tid här vid datorn bara för bloggens skull.  Det hade nog kunnat vara ett inlägg per dag om det inte blivit ett medvetet uppehåll och några av andra skäl påtvingade uppehåll.
Sommarens färgprakt utbytt mot höstfärg.
Jag började med min blogg c:a ett halvår efter att vi flyttat hit till Getingstorp, då mest för att sätta ord på mina tankar och funderingar. Till en början så tyckte jag till om det mesta, men kände rätt snart att det blev lite torftigt och allt för mycket av missnöjesyttringar om samhällsföreteelser som jag inte gillade. 
D i färd med att stänga växthuset.
Efter en tid så har allt i stället kommit att handla om livet här på Getingstorp och där har jag aldrig uttryckt något missnöje. Tvärtom har jag gång på gång lovprisat livet här. Hur många foton jag publicerat här från Getingstorp vågar jag mig inte ens på att gissa.  Som du ser kunde jag inte hålla mig idag heller. Det blev ytterligare ett antal dagsfärska Getingstorpsbilder.
Odlingarna går mot sitt slut.
Trots att jag uteslutande levt livet här hemma så har jag ändå känt mig delaktig i samhället, inte minst tack vare de bloggvänner jag fått genom åren.  Tack vare er har jag fått se mig om i världen och på annat sätt givits möjlighet att följa vad som händer "där ute". Trots att jag inte träffat någon av er irl så känns det ändå som att jag känner några av er rätt väl och jag är förstås särskilt glad för er som blivit trogna följare. 
Löven tar över allt mera.
Att det blev så att jag uppmärksammar 9-årsdagen är mest en slump så det här inlägget handlar inte om något avslut. Jag kommer att fortsätta blogga så länge jag har behållning av det och hoppas att vi kommer att fortsätta mötas. 


10 kommentarer:

 1. Det hoppas jag också! Vilket underbara höstfoton med alla löv på marken.

  SvaraRadera
 2. Tack! Visst har oxå hösten sin charm.

  SvaraRadera
 3. Stort, stort GRATTIS till en väldigt mogen, klok, duktig, skrivkunnig, väldigt trevlig och sympatisk, allmänintresserad/-bildad och inte minst fotbollsintresserad(!!!) 9-åring som jag med glädje följer varje dag:-))))
  Glömde nämna att 9-åringen dessutom är en skicklig fotograf:-)

  Första bilden till exempel är ju ett vykort!

  Du och jag är nästan lika gamla i bloggvärlden. jag "fyller" 10 år nästa februari.

  Det är ett nöje att läsa om Getingstorp, för det är ju en helt annan värld för mig. Å jag gillar din värld skarpt. Har lärt mig massor, inte minst om D:s alla sysslor.

  PS. 2-0 till Holland. Minns jag fel eller jag kanske skrev det i min borttappade kommentar till dig häromdagen. Men visst skrev jag att Arjen Robben är inte att leka med. Å det är han inte heller... DS.

  SvaraRadera
 4. Tack! Inte minst för de översvallande lovorden, det är sånt man växer och mår bra av.

  Den där första bilden älskar jag, den finns oxå i en sommarvariant med klarblå himmel.

  S å vi är årsbarn med våra bloggar.

  Roligt att du gillar mina rapporter från Getingstorp. Visst är det stimulerande att lära sig om andra "världar". Jag får ju tack vare dig inblick i storstadslivet.

  PS. Vad du skrev i din borttappade kommentar vet jag förstås inte, men det var säkert nåt klokt inför matchen. Första halvlek var oerhört darrig från svensk sida, men i andra blev det lugnt. Och visst har du rätt om Robben, han håller fortfarande toppklass.

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till årsdagen och lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt inlägg Steve och stort grattis till nio år i bloggvärlden! Roligt att läsa om dina tankar kring då och nu och bilderna från Getingstorp tröttnar jag aldrig på. Även om det ofta är samma motiv och liknande vyer så är det aldrig samma bilder, alla bilder är istället högst unika. Instämmer till fullo i de lovord som Beate så tydligt uttrycker och de dagsfärska höstlika bilderna här är helt underbara. Är väldigt glad och tacksam över att följa dig och ser fram emot att så göra lång tid framöver. Må så gott och tack o lov att detta inte var ett avslut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Lovord välkomnar jag gärna och i nuläget så känns de extra värmande och stärkande. Jag är glad åt att vi hittat varandra och att vi fortsätter följa varandra från våra olika platser i världen.

   Radera
 7. Jag tycker att det är otroligt vad en blogg bjuder på! Det är vänner man aldrig skulle ha träffat på i det "vanliga livet" (vad det nu än må vara) för man lever så vitt skilda världar både fysiskt, tidsmässigt och psykiskt. Och ändå, på något sätt, så träffas man och ser att visst har vi saker gemensamt även om vi lever helt olika liv, eller helt olika saker som är intressant att höra mer om, ibland har vi helt olika ståndpunkter.

  Din blogg väcker hos mig så mycket nyfikenhet hos människor som jag annars inte råkar på. Med stor respekt och med stor värme önskar jag dig innerliga gratulationer på din årsdag!

  Och så klart, ge D en gigantisk kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag är glad att ha dig som en av mina bloggvänner.

   Bamsekramen till D är framförd. Hon tackar så mycket.

   Radera