Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.
måndag 18 december 2017
Gryttider
Så här i vintertider så förändras mathållningen något. Inte sällan bjuder D på en mustig gryta. Då ofta tillagad på vedspisen i stället för på Bertazzonin.
Det där med "mustiga grytor" är verkligen något som hör hösten och vintern till. Här hade vi för övrigt två helt underbara vinterdagar under helgen, men idag har vintern regnat bort...
Grytor är perfekt höst- och vintermat. Man tinar upp liksom;-) Vi kör också ofta med grytor och olika soppor. Boeuf Bourguignon är mycket god även som icke vegetarisk variant:-)
Men guuu så gott! Du, ni som äter vegetariskt, jag måste ju berätta om pasulj, serbisk böngryta! Så himla gott. Jag har ett recept på min blogg Tomat som tomat men har ett bättre i min anteckningsbok, ska uppdatera.
Serberna (= hela bosniska halvön - oj nu trampar jag nog på tår!) har mycket bra vegetarisk mat jämte sin fisk- och köttradition!
Tack för tipsen, jag har redan tittat in på din blogg och sparat ner Pasuljreceptet. Får väl byta ut fläsklägg och griskött mot quorn. Kul med nåt helt nytt. Jag ska fortsätta söka serbiska vegrätter.
Så trevligt att kunna tillaga på vedspisen :) Maten smakar riktigt bra som kommer därifrån :) Tänk hur våra förfäder endast hade sådana... Jag tänker på graderna och x antal vedträn... Jag har införsaffat min en termometer jag fuskar med... Jag ska sno ihop en sockerkaka i min snart ;) Härlig spiskråka Ni har dessutom.
Oh, vad du gör mig hungrig! Idag är det mannens tur att laga mat, händer inte alltför ofta och eftersom han har väldigt dålig tidskontroll blir det nog en sen middag idag. Tror jag ska gå till kylen och skära mig en bit ost! Vi önska er en God Jul! Nadolig Llawen!
Det där med "mustiga grytor" är verkligen något som hör hösten och vintern till. Här hade vi för övrigt två helt underbara vinterdagar under helgen, men idag har vintern regnat bort...
SvaraRaderaVi får nog leva i ovisshet fram till Julafton om det där med en vit jul.
RaderaGrytor är perfekt höst- och vintermat. Man tinar upp liksom;-) Vi kör också ofta med grytor och olika soppor. Boeuf Bourguignon är mycket god även som icke vegetarisk variant:-)
SvaraRaderaBoeuf Bourguignon smakar rätt lika både som veg. och ickeveg.
RaderaMen guuu så gott! Du, ni som äter vegetariskt, jag måste ju berätta om pasulj, serbisk böngryta! Så himla gott. Jag har ett recept på min blogg Tomat som tomat men har ett bättre i min anteckningsbok, ska uppdatera.
SvaraRaderaSerberna (= hela bosniska halvön - oj nu trampar jag nog på tår!) har mycket bra vegetarisk mat jämte sin fisk- och köttradition!
Tack för tipsen, jag har redan tittat in på din blogg och sparat ner Pasuljreceptet. Får väl byta ut fläsklägg och griskött mot quorn. Kul med nåt helt nytt. Jag ska fortsätta söka serbiska vegrätter.
RaderaGrytor och soppor är gott på vintern! Vi gör ibland köttfärsgryta och många olika grönsakssoppor. Coolt att ni använder den gamla spisen!
SvaraRaderaDet är en speciell känsla med att elda i vedspisen och laga mat på den. Det ger oxå extra go värme på köpet.
RaderaDet låter hur gott som helst! Fantastiskt att ni har vedspisen kvar!
SvaraRaderaDessutom, ovanför vedspisen sitter tavlan jag fick av dig.
Radera( https://stevereflekterar.blogspot.se/2017/02/gava-som-funnit-sin-plats.html)
Så trevligt att kunna tillaga på vedspisen :) Maten smakar riktigt bra som kommer därifrån :) Tänk hur våra förfäder endast hade sådana... Jag tänker på graderna och x antal vedträn... Jag har införsaffat min en termometer jag fuskar med... Jag ska sno ihop en sockerkaka i min snart ;) Härlig spiskråka Ni har dessutom.
SvaraRaderawww.nacka144.se
Visst är det en alldeles särskild känsla med vedspis.
RaderaBoeuf Bourguignon?!?! Ja just ja... får nog Googla ;)
SvaraRaderaJa, eller klicka på länken under bilden
RaderaOh, vad du gör mig hungrig!
SvaraRaderaIdag är det mannens tur att laga mat, händer inte alltför ofta och eftersom han har väldigt dålig tidskontroll blir det nog en sen middag idag. Tror jag ska gå till kylen och skära mig en bit ost!
Vi önska er en God Jul! Nadolig Llawen!
Hoppas att det blev middag innan de var sängdags. En God Jul till er oxå!
Radera