Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 26 december 2017

Julens cliffhanger


Tomtebesök på Getingstorp.
Så ska då julens cliffhanger, det fantastiska julaftonsbesöket, äntligen få sin lösning. Som bekant fick vi på Julaftonens morgon ett mycket oväntat besök. Nu kan jag avslöja att det var Tomten som kom ridande på sin häst och plötsligt stod nere vid grinden. Vilken fantastisk början på Julafton. 
Vem som var Tomten? Jo, det var Maria, en granne som bor nån kilometer bort i byn som tagit detta lovvärda initiativ och kom ridande på sin vackra och snälla häst för att önska oss en God Jul!


När nåt sådant händer så förstår du säkert att vi har det svårt med tankarna på att någonsin kunna lämna vårt Getingstorp. Nåt sånt här händer inte om vi bor i lägenhet i stan. Tack Maria för en oförglömlig början på Julen!


18 kommentarer:

 1. Åh så mysigt! Vilken underbar idé! Hoppas ni har haft det härligt i jul och god fortsättning på er.

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Tomtebesöket anslog ju tonen och vi har sedan haft en underbar jul. God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Vilken granne!!! Vilken fin gest!!! Så fin Tomten var i sin röda dräkt och röda hjälm :) Bevara Tomtebesöket på Getingstorp nu och njut :)

  / Åke från www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna grannar är man glad att ha. Visst var det ett stiligt ekipage. Jag lovar, vi bevarar och njuter.

   Radera
 4. Ja, det hade jag då aldrig kunnat gissa! Så himla kul av grannen att komma förbi och önska er en God Jul. Å en kvinnlig tomte på häst har jag då aldrig sett förut. Inte du och D heller antar jag.
  Nej, sådana trevliga överraskningar lär ni inte få i centrala Örebro, varken en kvinnlig tomte eller en häst lär väl dyka upp. Men kanske det finns andra överraskningsmoment "i stan". Vem vet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där andra överraskningsmomenten "i stan" känns inte alls så lockande. Vad det nu kan innebära.

   God fortsättning!

   Radera
 5. Det var minsann ingen dålig överraskning!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej minsann, Julafton kunde inte börjat bättre.

   Radera
 6. Vilken fin överraskning!
  Hit till Wales hittade också tomten på julafton och det blev en succé!
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 7. Det är för väl att Tomten når oss alla, var än vi befinner oss. God fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Vilken trevlig start på julaftonen! Till oss kom ingen tomte, men vi fick julklappar ändå! Det var ju snällt!
  God fortsättning på helgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Ja, det var en hellyckad start på dagen. Det blir väl lite körigt om Tomten ska ta sig fram på häst i storstan, men bra att julklappar ändå når rätt mottagare.

   Radera
 9. Jagvar nära men ändå rätt långt ifrån i min gissning! En överraskning helt i min smak! Jag förstår att det känns riktigt trögt att flytta, men minnenas bank är stark! God Fortsättning!

  SvaraRadera
 10. Tack detsamma! Tomten var förvisso inte från Nordpolen, men du var ändå rätt ute. Trögt att flytta är bara förnamnet. Vi tar en dag i sänder så får vi se var vi landar.

  SvaraRadera
 11. Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 12. Sista dagen på 2017. Då passar jag på att önska dig och D. Ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas att 2018 blir hur bra som helst för er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, detsamma önskar jag till er!

   Radera