Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 31 december 2017

Gott Nytt År!


Under årets julhelg har det inte blivit lika många foton tagna och inte heller lika många blogginlägg som tidigare år. Här kommer en resumé:

Julafton började vi med grötlunch för 13 personer och kvällen firade vi med Marcus,  Maria och barnbarnen Erik och Alice. 

Julklappsutdelningen har med åren blivit förändrad då antalet prylar minimerats i de julklappar som D och jag ger. Paketen innehåller numera "attgörasaker" till barnen och mera framtidsinriktade klappar till barnbarnen, t ex påfyllning på deras resp. ISK ( Investeringssparkonto). Erik och Alice tycker att det är jättespännande att se hur saldot växer.
Alice och Erik var nöjda med julklapparna.
Juldagen höll D och jag oss till traditionen och åt lufisk.
Dukat för lutfiskmiddag som D och jag alltid 
äter på Juldagen.

I förrgår kom Sara och Per med lilla Liv för julfirande. Liv hade så klart mest julklappar då hon bara måste få slita i snören och riva sönder papper. Det är ändå hennes första julfirande. Liv har förstås oxå ett ISK, men det dröjer väl några år innan hon, som Erik och Alice, börjar bry sig om årssaldot.

Dukat för gemensam pizzamiddag som vi önskat i
julklapp av Sara och Per.


Liv i julröd klänning.

Liv och Farmor testar julklappar.

I kväll  firar vi nyår här hemma med barn och barnbarn. Helt  fritt från pyrotekniska inslag

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Dig!
13 kommentarer:

 1. Det låter som om ni haft en härlig julhelg. Här har det varit väldigt lugnt och även kvällens nyårsfirande kommer att bli rätt lugnt. Vi ska fira tillsammans med två kompisar och det lär inte bli några större utsvävningar. Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Nyåret blev ordentligt firat i natt

   Radera
 2. Såååå stora Alice och Erik har blivit. Hur gamla är de nu? Har ju följt dig ett tag och sett dom några gånger, fast då mera på avstånd i trädgården. Väldigt smarta julklappar, och så himla kul att Alice och Erik uppskattar dom. Att skaffa en rejäl "grundplåt" till barnen är helt rätt tänkt.

  Förutom fotboll och surströmming så har vi även lutfisken "gemensamt" ser jag. Du fick sällskap att äta denna delikatess. Jag fick äta den själv, men det gjorde jag så gärna:-)

  Å Liv är ju såååååå himla söt. Hon blir sötare för varje gång du visar upp henne. En sak som är sig lik är hennes underbara, stora ögon. Å hennes frisyr är ju så tuff.

  Önskar dig och D ett riktigt Gott nytt År. Önskar speciellt att ni lyckas hitta ett nytt hem som ni kommer att trivas i och att alla beslut ni tar blir en succé. Det är ni såååå värda. Åsså önskar jag såklart att det går bra för Sverige i VM och att du vill hänga på fotbollstipset igen om Carola orkar bygga det:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockan är 02.52 just nu så jag väntar till senare i dag för ett fylligare svar.

   Radera
  2. Firade ordentligt med familjen igår så det blev sent uppvaknande idag. Spännande med ett nytt år att ta sig an.

   Ja, oj vad tiden går, vilket man inte minst märker på barnbarnen. Erik är nu 11 och Alice 9.

   Lutfisk är perfekt efter all helgmat. Vi äter lutfisk även på Nyårsdagen, alltså idag. Efter nyårskonserten från Wien som vi just nu tittar på.

   Lilla Liv har tillfört en ny dimension till vår familj. Nytt hopp och en härlig framtid. Hon fyller 1 år på fredag.

   De beslut vi tar kommer garanterat att vara väl grundade. Förhoppningsvis kan jag delta om det blir VM-tips. Jag hoppas vara piggare än förra sommaren som försvann i ett töcken. Kommen till denna ålder så är det en önskan som står högst på listan och det är att få vara frisk.

   Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och din svengelske make!

   Radera
 3. Bra presenter till barnen! Önskar ett riktigt Gott Nytt 2018!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ett riktigt Gott Nytt År till er oxå!

   Radera
 4. Som vanligt firar ni precis som man ska, enligt mig! Familjen i centrum! Era sötnosar bara växer och lilla Liv är ju bedårande i sin röda klänning!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att få fira med familjen. Lilla Liv fyller 1 år på fredag.
   Gott Nytt År!

   Radera
 5. God fortsättning där på Getingstorp! Julen är förbi och vist är det klokt att ge till ett framtidskonto. Kul att dom uppskattar det. Vår julfisk ligger orörd... så den finns kvar för omständigheterna gjorde det så och den som spar han har :) Kan förstå att ni alla hade en sådan där härlig och gemensam jul, presis som man ska ha. Bilder på barnen så förstår jag att dom satt i centrum. Jag fick en helt annorlunda julaftons firande för på kvällen fick Lillplutten helt svårt med halsen... han hade varit dålig ett tag... på kvällen vart det till att åka till akuten efter råd av sjukvårdsupplysningen... så ut kom en gladare pojk och en high five satt på sin plats i bilen sent på juldagsaftonen när han spändes fast i bilbarnstolen bredvid mig vid ratten :) Alkoholfri glögg kör man ju bil på... som jag alltid påpekar är julen barnens högtid. Så jag fick en helt annorlunda jul med ett körande de alla milen tur och tur. Vi skulle ju hem på natten också...

  Åke från www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Så tråkigt med Lillplutten, men ni tar väl igen vad ni förlorade vid annat tillfälle. Visst är julen barnens högtid. God fortsättning där uppe i snöriket!

   Radera