Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 4 december 2017

Smakrikt

På söndagar brukar det serveras veckans fisk på Getingstorp. Igår blev det ett avsteg från detta då D i stället bjöd på en mycket innehålls- och smakrik kokos- och linsgryta.
Kokos- och linsgryta.

14 kommentarer:

 1. Gott! jag tycker om kokossmaken i mat! Lika gott som fisk kan jag tänka!

  SvaraRadera
 2. Det här var en nyhet för mig, men jag kan tänka mig nåt liknande igen.

  SvaraRadera
 3. Kokos och linser har jag aldrig ens tänkt på att man kan blanda. Helt nytt för mig. Läste receptet och tycker det lät som en perfekt soppa att äta när det är kallt ute. Dessutom innehöll den alla våra favo ingredienser. Den soppan testar jag, helt klart!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nytt för mig oxå, men jag låter den rätten gärna gå i repris.

   Radera
 4. Åhh.. jag älskar kokosmjölk i maten så nu fick jag ett nytt recept att locka maken med, tack för det Steve!

  SvaraRadera
 5. Väl bekomme! Kokosmjölk var en nyhet för mig, en positiv sådan. Hoppas att maken nappar.

  SvaraRadera
 6. Det lät fantastiskt gott. Den kryddblandningen låter som en hit så det får bli en test någon gång framöver.

  SvaraRadera
 7. Jag rekommenderar ett test.

  SvaraRadera
 8. Hej Steve,

  Det känns som en hel evighet sedan jag tittade in hos dig och hos alla andra bloggar jag brukar följa. Jag har nu läst ikapp hos dig och jag vet inte ens vad jag ska säga ... Jag blir så oerhört ledsen för er skull. Troligen skulle det väl hända förr eller senare men ändå. Inte just nu ...!

  Men så tänker jag att det behöver inte vara "över". Jag menar, jag hade en stor trädgård och ofantligt trädgårdsintresse, nu sitter jag här med en hyrd trädgård där det mesta är stenlagt, en gräsmatta på 40 kvm och ett litet trädgårdsland på 5. Och jag tänker, bara för att ni nu väljer att flytta inåt staden så behöver det ju inte innebära slutet på allt det där ni njuter av. Någonstans borde det till exempel finnas ett boende på bottenplan med en liten trädgårdsplätt! Eller kanske möjlighet till en liten kolonilott i närheten?

  Alternativen finns ju, man måste bara se dem.

  Bilderna på barnen och de andra familjemedlemmarna i hushållet är underbara. Och maträtterna får mig att nästan drägla! Ska själv precis sätta igång med att göra två pajer till middag, den ena med skinka och den andra med champinjoner, trattkantareller och broccoli. Fetaost på getost blir perfekt i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma! Roligt att du är tillbaka, jag har saknat dig. Men, du har förstås mindre med tid nu med nytt jobb och allt.
   Det här med framtiden, hur den nu kommer att te sig, har vi lärt oss hantera rätt bra.
   Vi tänker börja förändringen med att kommande sommar dra ner på odlandet på Getingstorp och njuta än mera av tillvaron här. Jag hjälper just nu D att skapa en "Inte-göra-lista" till henne. Vid en flytt så blir det ingen liten trädgårdsplätt då vi inte vill bo på bottenplan och kolonilott blir det inte heller. Därom är D och jag överens, det skulle bara kännas konstigt. Ett bra och njutbart liv är vi dock övertygade om att vi kan forma vart än framtiden för oss. Och god mat slutar vi aldrig att satsa på och njuta av.

   Nu stundar jul och nyår och då blir det förstås barn, barnbarn och både "lilla" och "stora" familjen som upptar mycket av vår tid. Ha de gott!

   Radera
  2. Innan vi köpte vår villa i Rosersberg så bodde vi i en terrasslägenhet i Upplands Väsby. Terrassen var drygt 20 kvm och utmed hela kanten var en stor odlingslåda med plats för en hel del, den var 9 meter bred och nog nästan en meter djup. Jag har sagt att om jag någonsin måste bo i lägenhet igen så ska jag bo så igen. Finns det några sådana fastigheter i er närhet?

   Trevligt att vara saknad, förresten! Tack.

   Radera
  3. Jo, det finns terrasslägenheter i Örebro som jag kommer ihåg att jag gillade när jag första gången kom till Örebro och började jobba där 1992. Dom ligger med utsikt över Svartån, men idag oxå utsikt över en tråkig parkering. Dessutom har de idag enligt mitt förmenande oskäliga priser. Men, man ska aldrig säga aldrig. Ett mantra som jag ofta bryter mot men ändå ständigt vill upprepa.

   Radera