Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 december 2017

Första advent

Första advent och dags att plocka fram julpyntet, i alla fall delar av det. I år ska vi dock vara lite återhållsammare, bl. a. ska vi för första gången avstå julgran.

Stortomten på sin plats vid vedspisen.
Han kommer alltid fram till 1:a advent.
Efter gårdagens pyntande bjöd D på en supergod paj.

Cheddarpaj med broccoli och paprika.

Välkommen till bords.

10 kommentarer:

 1. Det var otippat - ingen kran! D som gillar pynta och göra julfint! Nu har vi inte haft en julkran på år och dag, så för mig är det "naturligt", men överraskande vad gäller er.
  Pajen såg otroligt god ut - färgglad i "julfärger" dessutom;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooops!!!! GRAN ska det vara såklart. Hatar stavfel, men gör dom ofta när jag kommenterar och skriver fort. Orkar sedan inte korrläsa. SORRY!!! Men du an fortfarande svara på frågan varför ni så otippat slutar med julkranen - jag menar julGRANEN alltså;-)

   Radera
  2. No problem. Med din vurm för kranar så kan det förstås bli så där.
   Nu när D inte kan köra bil på ett tag så blir det väl omständligt att inhandla en gran. Sedan har vi oxå börjat tänka lite nytt så här i förändringens tider. Vi drar ner på antalet "måsten" för att göra tiden på Getingstorp ännu mera njutningsfylld. D:s alternativa lösning utan gran i glasverandan blev dessutom mycket bra. Kommer på bild så småningom.

   Radera
 2. Visst har vi nog alla våra traditioner och vissa saker bara måste fram till 1:a Advent. Fast jag brukar vänta ganska så länge innan jag börjar röja i förrådet men i år tyckte jag bara att det var roligt att plocka fram Adventsljusstakarna och några små tomtar. Blev ju ingen jul alls förra året då vi var i Malaysia och hur det var året innan minns jag inte ens. Pajen ser supergod ut!!! Men varför skippar ni julgranen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom D inte får köra bil just nu så blir det här med julgransköp lite för omständligt. Det är första gången i mitt liv utan julgran, men det känns ok ändå.

   Radera
 3. Alltid trevligt med återkommande adventssaker... Jag har själv några favoriter men har inte fått upp alla än. Från hall nr 2 via tvättstugan ligger byggmaterieal som ska in i mitt nybyggda pannrum... idag har jag stått med byggsågen i släpvagnen (försedd med kåpa) och kapat för det snöar. Ett par dagar till så... lite sen också vart två beredskaper med en veckas mellanrum bara... en kamrat vart sjuk så det har också sinkat.

  SvaraRadera
 4. Jag har full förståelse för att ditt afventspyntande får stå på vänt,

  SvaraRadera
 5. Vad julmysigt :)

  Ha en fin helg! LOVE Maria​​​​

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Tack! Idag ser det dock ut att bli en grön jul, men julmysigt inomhus kan man ha ändå.

   Radera