Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 2 augusti 2017

Nya maträtter

D lagar ju alltid spännande och nyskapande mat och allt hinner jag förstås inte dokumentera och omgående visa här på bloggen. Men, någon bild brukar jag försöka ta när det hamnat nått nytt och tidigare okänt på bordet. Två exempel här nedan. Det härligaste med måltiderna just nu är att nästan allt på tallriken kommer från vår egen trädgård.



Sallad med rödbetor, hallon och brynt limesmör. Dessutom med ingredienser som grönmögelost, rostad mandel och mangold. En av de läckraste sallader jag ätit på mången dag. Vår egen hallonskörd uteblir tyvärr i år, men det fick bli skogshallon i stället.
Så här såg den läckra salladen ut.

Som bekant får vi en riklig skörd av olika sorters kål tack vare D:s sinnrika kåltunnel.  Det har inneburit att jag fått till uppgift att hitta olika recept där kål ingår. Ett sådant använde sig av i söndags då det i växthuset serverades stekt torsk med krämig spetskål. Nyupptagen potatis därtill förstås. Rocket denna gång.
En av många goda kålvarianter jag provat
på senare tid.


6 kommentarer:

 1. Ljuvligt är bara förnamnet!! Den där salladen är ju gudomlig, en något annorlunda blandning men utan tvekan smakrik. Kål är jag inte så van vid i maten men torsk i olika varianter tycker jag mycket om. Ni är riktiga finsmakare där på Getingstorp, där endast det bästa är gott nog. Fast det är nog vi också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är vi finsmakare och fram för allt vill vi göra det bästa av vad trädgården bjuder. Och varför ska man inte unna sig det bästa om man kan? Jag har en känsla av att vi tänker lite lika.

   Radera
 2. Salladen var verkligen kreativ! :) Kan inte riktigt föreställa mig smaken faktiskt, men den ser ju läcker ut på bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den salladen tycker jag definitivt att ni ska testa. En höjdare! Jag lovar!

   Radera
 3. Smaken är som baken som tur är. Anita och Helena gillar salladen, medan jag hoppar över den. Men bilden är färgglad iaf;-)

  Torsk med spetskålen däremot är helt i min smak - mums! Undrar bara - trodde att spetskål är ljus som vitkål ungefär, men er kål verkar vara grön. Finns det fler varianter av spetskål?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppar du över den salladen så går du miste om nåt alldeles extra.

   Jag är ingen kålexpert, men vår spetskål har i a f gröna blad. Jag vet inte om den förändras i färg när den växer mera och "knyter sig".

   Radera