Sallad med rödbetor, hallon och brynt limesmör. Dessutom med ingredienser som grönmögelost, rostad mandel och mangold. En av de läckraste sallader jag ätit på mången dag. Vår egen hallonskörd uteblir tyvärr i år, men det fick bli skogshallon i stället.
Så här såg den läckra salladen ut. |
Som bekant får vi en riklig skörd av olika sorters kål tack vare D:s sinnrika kåltunnel. Det har inneburit att jag fått till uppgift att hitta olika recept där kål ingår. Ett sådant använde sig D av i söndags då det i växthuset serverades stekt torsk med krämig spetskål. Nyupptagen potatis därtill förstås. Rocket denna gång.
En av många goda kålvarianter jag provat på senare tid. |
Ljuvligt är bara förnamnet!! Den där salladen är ju gudomlig, en något annorlunda blandning men utan tvekan smakrik. Kål är jag inte så van vid i maten men torsk i olika varianter tycker jag mycket om. Ni är riktiga finsmakare där på Getingstorp, där endast det bästa är gott nog. Fast det är nog vi också :-)
SvaraRaderaVisst är vi finsmakare och fram för allt vill vi göra det bästa av vad trädgården bjuder. Och varför ska man inte unna sig det bästa om man kan? Jag har en känsla av att vi tänker lite lika.
RaderaSalladen var verkligen kreativ! :) Kan inte riktigt föreställa mig smaken faktiskt, men den ser ju läcker ut på bild!
SvaraRaderaDen salladen tycker jag definitivt att ni ska testa. En höjdare! Jag lovar!
RaderaSmaken är som baken som tur är. Anita och Helena gillar salladen, medan jag hoppar över den. Men bilden är färgglad iaf;-)
SvaraRaderaTorsk med spetskålen däremot är helt i min smak - mums! Undrar bara - trodde att spetskål är ljus som vitkål ungefär, men er kål verkar vara grön. Finns det fler varianter av spetskål?
Hoppar du över den salladen så går du miste om nåt alldeles extra.
RaderaJag är ingen kålexpert, men vår spetskål har i a f gröna blad. Jag vet inte om den förändras i färg när den växer mera och "knyter sig".