Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 5 februari 2018

Veckans fisk med vinterskördade morötter

Igår  var det dags för veckans fisk igen efter några veckors fiskuppehåll. Det mest fascinerande med gårdagens rätt, torskrygg med ljuvlig sås, var att morötterna var nyupptagna för dagen. D får förstås jobba lite extra med spaden för att skörda grönsaker i februari, men det är mödan värt. Vinterskördade morötter är en riktig delikatess. Smakrikare och fräschare än normalskördade.
Ännu en utsökt söndagsmiddag.

10 kommentarer:

 1. Alltså det super enkla receptet ska jag absolut testa. Gillar speciellt såsen, som var annorlunda. Mums! Vintermorötter visste jag inte ens att de fanns. Är inte förtjust i "vanliga" morötter, men kan tänka mig att jag skulle gilla din variant. Å vilken lyx att skörda grönsaker under vintern - WOW!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna här lyxmorötter hittar du inte ens i din förträffliga lokala ICA-butik.

   Radera
 2. Oh, torskrygg.....Jag saknar fisk här. Det finns visserligen massor av fiskrätter, men oftast grillade med starka thaikryddor i. Gott, men inget går upp mot fisk utan ben och tillagat på "vårt"sätt.
  Vinterskördade morötter låter verkligen exotiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår om du kan sakna nåt här hemifrån ibland. Tänk att vi kan ha det exotiskt även på Getingstorp.

   Radera
 3. Det är en himla god fisk, torsk och vi har tur för den finns även att köpa här och vi äter fisk minst en gång i veckan. Nyupptagna morötter kan vi inte njuta av men jag gläds åt att ni har det så gott där på Getingstorp.
  Fanny har varit krasslig och trött, inte alls sig själv, nyser och fnyser. Nu har vi varit hos veterinären både igår och idag. Hon har fått ett par sprutor och börjas sakta men säkert att piggna till. Det är väldigt lätt att bli orolig men så skönt när det vänder 🐕 💖 Nu ska vi går ut på en kort promenad innan maten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torsk var länge en underskattad matfisk, men har fått upprättelse med tiden. Numera betraktas ju t ex torskrygg snarast som en delikatess.
   Visst är det oroande när våra fyrfota familjemedlemmar blir krassliga. Skönt då att ha hittat en bra veterinär . Jag är så glad för att det till slut löste sig för er så att ni kunde skaffa hund. Fanny är en riktig snygging och av bilderna på henne kan jag se vilket underbart liv hon lever med er på Malta.

   Radera
 4. Skojar du, få upp morötter på vintern?? Imponerande!
  Gjorde en god fisksoppa igår på bl.a torsk, fänkål och saffran, lök,vitlök och körsbärstomater på burk, massa timjan och oregano och så rivet apelsinskal å pressad apelsinsaft på det, mums!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag skojar inte. D testar gärna nya odlingsformer och tar upp lite av varje ur odlingsbäddarna även under vinterhalvåret.
   Den där fisksoppan låter superb. Jag googlar på ingredienserna så kanske det poppar upp nåt recept som jag kan fresta D med.

   Radera
 5. Helt allvarligt, nyskördade morötter i februari... i Sverige?
  Låter helt otroligt.
  Just tork har jag lite svårt för... men slipper jag ben är det gott med fisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Jajamän, så kan vi skörda på Getingstorp.

   Torsk är en utsökt fisk, men min absoluta favoritfisk finns i dina hemtrakter. Fjällröding, som jag tyvärr inte får tag på här nere.

   Radera