Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 10 februari 2018

Fredagsmys

Fredagarna har sedan en tid fått en speciell prägel på Getingstorp. Efter middagen fördriver vi kvällen i Sinnesrorummet. Till ljudet av en sprakande brasa i murspisen lyssnar vi sedan till stillsam musik och samtalar om stort och smått. När vi närmar oss midnatt brukar det vara dags för sänggående och jag sover allra bäst just dessa nätter.
I Sinnesrorummet fördriver vi fredagskvällarna.

Igår bjöd D på en ny variant av bakad potatis. Först ugnsbakade hon 4 potatisar, sedan skar hon av ett lock från potatisarna och gröpte ur dem. Inkråmet blandade hon med två olika röror som sedan potatisarna fylldes med. Den ena röran bestod av räkor, senap, dill, rödlök och creme fraiche, den andra av Saint Agur, vitlök,  stekt spenat och creme fraiche. En enkel, utsökt god och mättande middag.
Utsökt god bakad potatis.
4 kommentarer:

 1. Med den fina "uppladdningen" förstår jag mycket väl att du sover bäst just dessa nätter. Middagen gillar jag skarpt. Tänkte spontant på att man ju ofta äter avokado just med snarlika fyllningar. Så varför inte potatis. Smart! Låter riktigt gott!

  SvaraRadera
 2. Äta gott och sedan sova gott, vad mera kan jag önska?

  SvaraRadera
 3. Bakad potatis på ert sätt låter som en stjärna eller två i Guide Michelin......
  Det är verkligen fredagsmys ni har

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den potatisvarianten blev en fullträff.

   Radera