Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 april 2018

En speciell kopp

Min favoritkopp numera.
För en tid sedan fick jag mitt kvällshonungsvatten serverat i en kopp ( se bild ovan) som jag inte kände igen. Den hade D hittat och köpt till mig av en alldeles speciell anledning. Jag kunde inte komma på detta, men när hon avslöjade varför hon köpt den så fick koppen en alldeles speciell betydelse.
Nej jag tänker inte avslöja allt, men när hon nämnde svanparet i Köpenhamn så blev allt glasklart för mig.

16 kommentarer:

 1. Oavsett anledningar var det en vacker och annorlunda kopp!

  SvaraRadera
 2. Grepp- och drickvänlig dessutom.

  SvaraRadera
 3. För dig har koppen en personlig "koppling", det har den ju inte för mig. Måste dock säga att jag gillar denna annorlunda kopp skarpt. Har faktiskt aldrig sett en sådan. Så vacker den är!
  Sedan kan jag ju inte bli annat än nyfiken på dessa röda "pluppar" på väggen. Vad är det för nåt? Snyggt med två så intensiva färgklickar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika vacker som svanparet i "vår lilla insjö" i Köpenhamn. Plupparna har du sett och oxå kommenterat förr då de är lock på behållare i den gammaldags kryddhyllan i köket.

   Radera
  2. Hahaha:-) Du, mitt minne är absolut inte vad det har varit, speciellt inte då jag har många bloggare som jag följt i år och dag och även kommenterat hos nästan dagligen. Å du tillhör just den skaran. Så sorry;-)

   Radera
  3. Jag förstår dig. Det går inte att kräva att man kommer ihåg alla sina visiter i bloggvärlden. Kom bara ihåg att njuta av vad som återstår av påsken.

   Radera
 4. Den koppen var verkligen vacker! Hoppas den var god att dricka ur, alla är ju inte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är mycket god att dricka ur och behaglig att hålla i.

   Radera
 5. Svanar tycker jag är vackra, det flög en förbi här i veckan då blev jag glad... igår var jag ut till lillpluttens föräldrars sommarstuga och passade plutten medans de var och såg bedrövelsen på hockeyrinken, ja tur man inte var med... utan jag gick till havet där jag hörde hur svanarna lät. Lillplutten orkade inte gå med pga av förkylning.... Jag fick se 6 st simma omkring i det kalla havet med isen längs land... elitserien och de 40 mille de skulle få ut och förstärka laget om de kvalade in ser rätt mörkt ut nu... en match till... vi pratade om 12-13 år till när vi sitter till nästa chans på läktaren och hoppas på plutten... Härlig mugg, med din känsla smakar ditt honungsvatten säkerligen perfekt var kväll.
  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Honungsvattnet får en extra dimension med den muggen.
   Det ser onekligen kärvt ut för Timrå så du hade nog större behållning av att se svanarna än att se matchen.
   Men, större under har hänt, kanske börjar vändningen i kväll.

   Radera
 6. Vilken fin svankopp! Tittar in och önskar dej en god fortsättning på påsken!!!

  SvaraRadera
 7. En stilig och annorlunda kopp. Väcker den dessutom minnen så känns den naturligtvis extra värdefull.
  Kan inte låta bli att undra vad kvällshonungsvatten är. Låter som en varm kopp vatten med honung i som kanske ger en god nattsömn. Önskar dig en fortsatt sista dag Glad Påsk :-D

  SvaraRadera
 8. Tack detsamma! Koppen väcker härliga minnen.
  Kvällshonungsvatten är precis vad du antar att det är.

  SvaraRadera
 9. Koppen är läcker med eller utan minnen. Så vacker. Dessutom dubbelt värdefull för er...

  SvaraRadera
 10. Och ändå bara en kopp.

  SvaraRadera