Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 24 juni 2018

Midsommar på Getingstorp

Det var inte lätt för D att hitta 
midsommarblomster i år.
Midsommaraftonens måltid intogs inomhus.  Det blev i glasverandan så vi fick ändå lite utomhuskänsla. Det bästa var att vi kunde äta läckerheter från vår egen trädgård. Potatis , jordgubbar, dill och gräslök kom direkt från jord till bord.

D förbereder Midsomaraftonens måltid.

Gräslök, dill, jordgubbar och potatis direkt
från den egna trädgården.

Osborne väntar i glasverandan där D dukat.

Sigge är så klart oxå på plats.

En traditionell midsommarmåltid.

Glass och jordgubbar som avslutning.
På Midsommardagen kom barn och barnbarn på besök. Efter en  god middag blev det VM-fotboll  Tyskland - Sverige. En gastkramande match som tyvärr slutade med svensk förlust.  Nu blir det till att hoppas på seger mot Mexico för att Sverige ska ta sig vidare.
Per, Sara och lilla Liv som nu går själv.

Marcus, Maria , Alice och Basse.

Potatissallad, tomatsallad, paprikasallad och
D:s hembakta bröd.

Tacogratäng och stekt halloumi.

8 kommentarer:

 1. Härligt med hemlagade läckerheter och trevligt med barn- och barnbarnsbesök! I Norge firar de ju inte Midsommar (men St Hans dagen efter) men vi råkade ändå få en fantastisk fin skaldjursbuffe just på Midsommar, så det gick ingen nöd på oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det inte går någon nöd på er har jag kunnat konstatera. Ni är ju ute på en alldeles fantastisk resa.

   Radera
 2. Vilken härlig midsommar! Vi hade en väldigt traditionell midsommar i år, men det var bra ändå. Mycket fotboll blev det... Att Sverige förlorade mot Tyskland var visserligen surt på det sätt det blev, men inte så oväntat - det är svårt att försvara sig i 80 minuter (de hade ju bollen på Tyskland planhalva några gånger...).

  SvaraRadera
 3. En midsommar helt i vår smak. Matchen hade förstås kunnat sluta annorlunda, men resultatet var inte oväntat. Jag hade själv tippat 2-0 till Tyskland i ett VM-tips jag deltar i.

  SvaraRadera
 4. Läckert, väldigt läckert i dubbel bemärkelse alltså:-) Kul med en liten annorlunda midsommarbuffé också. Så fräscht!
  Å lilla söta Liv! Tänk att hon nu kan göra entré hos er gåendes. Otroligt så fort tiden går.
  Å du - visst är det snart dags för ett besök hos hundfrissan för Ozzy;-)

  PS. Har också bloggat lite om matchen. Hade ju också tippat seger för Tyskland. Å idag kan jag till och med vara lite stolt över Sveriges insats. Tittade på Polen-Colombia. Det var ju rena utklassningen av Polen. Vem hade kunnat tro det. Ja, Argentina blev ju lika utspelad av Kroatien. Så Sveriges insats var kanske inte så dum ändå... Såg inte England-matchen, men målen som jag såg på BBC gick inte av för hackor. Äntligen fick Lingard näta också. Kanske, kanske har sympatiska Southgate nåt på gång här. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med lite annorlunda matvarianter.
   Ja, oj vad tiden går, på lördag kommer Liv för övernattning.

   PS Visst gjorde Sverige en bra insats, nu är det bara att hoppas inför Mexicomatchen.
   Igår valde jag helt bort fotbollen

   Radera
 5. Förstår att det inte är lätt att hitta blommor när sommaren varit tidig! Jag hade svårt att hitta till kransen här med, blev glad när jag såg att persiljan blommade!!! Som gul hundkex!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din uppmärksamma blick registrerar allt.

   Radera