Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 23 juni 2018

Ordningen återställd


Det träd som i tisdags föll bakom vår gäststuga är nu borttaget. Dock är den oro jag länge känt när blåsten tar tag i de stora träden inte helt stillad. Vad händer nästa gång det blåser ordentligt? Skulle något av de kvarvarande stora träden falla framför i stället för, som den här gången, bakom vår gäststuga så skulle bl. a. vårt växthus krossas. Hemska tanke!
Det här var en läskig syn i tisdags morse.

Oroväckande nära.


Trädet på väg att tas bort.
Snart så är det borta.

Ordningen återställd.

6 kommentarer:

 1. Det var verkligen inget litet träd det där ...

  SvaraRadera
 2. Verkligen inte, träd i den storleken kan orsaka betydande skadegörelse.

  SvaraRadera
 3. Nej, den tanken vill man verkligen inte tänka att ett träd faller ned över bland annat det fina växthuset. Men just nu är ordningen återställd. Det är den också med tanke på den fina blåa himlen ser jag. Här kom solen fram för fem minuter sedan. Så ordningen är även återställd här;-)
  Nu hoppas jag bara att Sverige gör en Mexico och ingen Island;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en grymt trist avslutning på matchen. Borde inte Olsen, eller någon annan, ha förutsett bollbanan med tanke på att Kroos inte tog någon ansats vid frisparken. Det kan väl inte ha varit bara jag som såg en petning och sedan bollen gå in i bortre gaveln.

   Radera
 4. Oj, här har vi ett tydligt bevis på vad vädrets makter skulle kunnat ställt till med. Himla tur att att det föll åt "rätt håll". Fast nu tror jag inte att du behöver oroa dig nästa gång det blåser kraftigt. Tror mig veta att växthuset och övriga byggnader stått där det står under lång tid och att det ska blåsa så kraftigt igen och dessutom fälla träd så att något på er tomt skadas, den risken tror jag är minimal. Men jag vet hur det känns när det stormat riktigt ordentligt på vår takterrass sju våningar upp. Himel vad nervös jag varit att fönster och byggnad ska krossas. Fast där behöver jag inte oroa mig längre som du vet :) Önskar en fin fortsatt helg från Malta!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att du har rätt. Ha de gott!

   Radera