Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 11 juni 2018

Rekordsöndag

Igår tror jag att det slogs värmerekord för året här på Getingstorp. Fortfarande vid 19-tiden visade termometern på 31 grader. Såna dagar håller jag mig inomhus tills solen börjar dala. Igår blev det middag vid 20-tiden på D:s  agora och sedan blev det en sen, skön, svalkande afton som inte slutade förrän framåt midnatt. Gissa om jag sover gott efter en sån kväll.
Solen på nedgång och då flyttar även jag ut i trädgården.

Odlingarna frodas trots värmen, tack vare
D:s idoga vattnande på kvällarna.

På agoran vankas söndagmiddag.

Sigge är redan på plats.

En vacker, god och nyttig måltid bjöd D på.

6 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt väder ni har! Kan vi få tillbaka det nu för vi har uruselt väder, vi hade ca 25, solen var mest bakom moln och det blåste ... Känns lite bakvänt, det är ju jag som ska skriva om 30 grader och sena middagar. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite av uppochnervända världen. Idag har det dock sansat sig då det bara är 20 grader.

   Radera
 2. Ja, ja vi har fått Spanien-värmen:-) Å jag ser att du och D har njutit av den. I ditt fall på kvällarna med härliga måltider. Ni intog nog inte lika många ifjol, eller hur!?? Vi hade också värmerekord igår, men "bara" 29 grader mitt på dagen. 25-26 grader på kvällen.
  Å igår tänkte jag faktiskt på dig. För vi åt också ute hos den (nästan) lokala indiern. Å mina Sizlar scampi med grönsaker hade du bara älskat. D med, jag lovar!

  PS. Det ska ju bli lite svalare imorgon säger väderprognosen. Just nu mullrar det lite långt bort, men jag tror att 08 klarar sig än en gång från regn. DS.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med utemåltider.

  Det känns att svalkan är på gång, helt ok för min del.

  SvaraRadera
 4. Man kan ju nästan tro att man bor i Sydeuropa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt. Jag behöver inte sakna att jag inte längre kan resa på solsemester.

   Radera