Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 12 juni 2018

Trädgårdsbilder

Värmen och torkan till trots så växer det ändå hoppfullt i trädgården på Getingstorp som du ser på bilderna här nedan.
Jag bara älskar  att ta in den här vyn varje morgon.
En bra start på dagen.

Plymspirean är så vacker när den blommar och samsas med
röda pioner och daggkåpa.

Sigge njuter av doften av kantnepetan.

Honungsrosen strävar envist uppåt.

Gissa om  tvätten doftar gott när den hänger på tork
bredvid den blommande schersminen.

14 kommentarer:

 1. Ja, vad härligt att sommaren har kommit till er. Det är den fina tiden framför oss- Dock har vi rejät kallt här uppe så det gå så sakta med blommorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren kom tidigt i år så vårmånaden maj försvann. Aldrig är man riktigt nöjd. Vi hoppas nu på en fortsatt fin sommar, gärna lite mildare dock. Här går det i stället fort med all blomning, men det gäller att njuta så länge den varar. Hoppas att ni oxå får känna av en skön och varm sommar där uppe.

   Radera
 2. Vilket fint växthus och den låga muren med takpannor skulle gärna få bo hos mig! Här tror jag Honungsrosen slår rekord vad gäller knopp! Favoriten Plymspirea har blommat över fortare än vanligt, troligen för värmen. Men lite lite regn har vi fått till slut, hoppas på mer.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Kul att du gillar växthuset och muren, båda egendesignade och egenbyggda. Så du får oxå njuta av honungsros och plymspirea. Här har oxå mycket blommat över fortare än vanligt, men nu när det börjat komma lite regn så ser vi hur resten tar fart. Förhoppningsvis har vi båda mycket njutbart kvar i sommar. Ha de gott!

   Radera
 3. Jag blir lika förvånad över att allt växer och frodas trots torkan. Jag trodde att allt skulle vara bränt och vissnat nu. Ni har det lika fint som vanligt i er trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när vi dessutom får lite regn då och då så har allt snart återhämtat sig. Dessutom har D stödvattnat sent på kvällarna.

   Radera
 4. Det jag tänker på spontant efter dina två senaste inlägg är "Den blomstertid nu kommer". Ja, eller rättare sagt den har ju redan kommit till Getingstorp. Underbart! Å än en gång precis som du säger - det finns ingen ljuvligare doft än lufttorkad tvätt. Möjligen syrener och lavendel då, men inget mer;-)

  PS. Ukraina-Sverige 1-0. Suck säger jag bara... DS.

  SvaraRadera
 5. Det var en skön tankebana du fastnade vid.

  PS Bedrövligt, ja uruselt av Sverige.

  SvaraRadera
 6. Känns som om jag kliver rätt in i den så gemytliga idyllen när jag efter ett tags uppehåll inte tittat in här hos dig. Ljuvliga blommor, tvätt på dofttork och så somrigt det bara kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mycket bättre blir det inte. Det gäller bara att ta väl vara på stunderna.

   Radera
 7. Ja, vilka vyer att vakna upp till, ser helt fantastiskt ut! Den där plymspirean ser ut som en dröm! Man har fullt sjå att hinna ta in all det vackra, tiden går ju så fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, man har fullt sjå att hinna ta in all det vackra.

   Radera
 8. Så vackert du berättar det hela, jag försrår att Sigge trivs sådär. Den doftande tvätten är bara så underbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man bara ger sig tid finns mycket vackert i vardagen att glädjas åt och njuta av.

   Radera