Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 juni 2018

Värme och torka

Värmen och torkan ansätter trädgården hårt. För första gången sedan vi flyttade hit till Getingstorp så är några av gräsmattorna brunbrända i stället för frodigt gröna. Därför får dom inte vara med på bild. Enstaka ljuspunkter hittar jag dock när jag åker runt i trädgården.
Pionerna trotsar värmen och torkan och ståtar 
så här vackra i trädgården.

Rosévin har blivit en
måltidsfavorit i värmen.

4 kommentarer:

 1. Härligt med pionerna! Rosén hoppar jag gärna, det är inte riktigt min grej. Eller så har jag inte hittat den rätta kombinationen mat och vin. Eller märke på vinet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte heller inte om rosé förr, men nu har utbudet blivit betydligt bättre än det karamellfärgade blask jag minns från förr.

   Radera
 2. Visst är det konstigt! Regnar det och är grått som ifjol då gnäller vi trots att gräset är så underbart grönt då. Nu har vi haft fyra veckors drömväder utan regn och då förfäras vi över bruna gräsmattor. Visst, våra gräsmattor på innergården är också gulbruna. Vi människor är då aldrig nöjda, eller hur!!!??? Men träden frodas i härliga gröna skiftningar, speciellt när kvällssolen ligger på.

  Å bara en sådan sak att du kan åka runt på Getingstorp. Det kunde du ju inte göra så många gånger förra året. NJUT!!!

  Ja, jag ser ju att du njuter av pionerna som jag inte visste att de fanns i vitt - oooops! Rosévin liksom cava (innedrink i alla möjliga färger här i 08) klarar jag inte av. Rosa har jag ju ett speciellt förh¨ållande till som du vet. Å det har jag också till kolsyrade drycker - raaaaap;-)

  SvaraRadera
 3. Jag gnäller inte, jag konstaterar. Men du, jag njuuuter!!!! Inte minst av att vi igår fick alla gräsmattor klippta (behövs trots torkan).

  Det är inte lätt att ha dig som dryckeskompis.

  SvaraRadera