Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 juli 2018

En alldeles vanlig torsdagkväll

Även  fast vi haft en ihållande värme med varma kvällar så har det inte blivit många utomhusmåltider  i sommar.  Vare sig i växthuset, under äppelträdet, jämte glasverandan, på agoran eller på någon annan av våra många uteplatser. Det har helt enkelt varit alltför varmt. Igår kväll blev det dock ett undantag. D hade varit i stan och hade bestämt sig för att överraska mig. För detta ändamål hade hon köpt med sig diverse läckerheter hem som hon ville bjuda på under äppelträdet.  Det blev en sån där magisk kväll som inte avslutades förrän fram mot midnatt. När jag tittar ut nu kl. 5 på morgonen så längtar jag redan efter flera såna kvällar.
En korg under äppelträdet. Nåt på gång?


Tveklöst nåt på gång.

Spännande.

Kvällshimlen ger en perfekt inramning.

Lockande.

Genom köksfönstret plockas snart
godsaker ut.

Här serverar D läckerheter med en isande kall prosecco till.

 På en alldeles vanlig torsdagkväll.
Kalixlöjrom med tillbehör.
Lika lockande nu kl. 5 på morgonen.
Dit återkommer jag definitivt.5 kommentarer:

 1. Åh vad gott med löjrom!

  Har du provat det på våfflor? Supergott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, har inte provat. Äter sällan eller aldrig våfflor. Jag får höra med D om det kan vara nåt att testa.

   Radera
  2. Våfflor är ju inte bara sött. Vi hade våffellunch på jobbet en dag för en herrans massa år sedan och det var så himla gott! Räkor, creme fraiche, gräslök ... åh så gott!

   Radera
 2. Du verkar då verkligen inte behöva mycket sömn! Efter fem timmars sussande är du upp igen! Beundransvärt! Det klarade jag av mellan 16 och 35, men inte nu längre om man säger så;-)

  En riktig underbar lyxmåltid som jag hade älskat att äta med stort nöje, speciellt då jag såg (=antar) att brödet var smörstekt också, och inte bara rostat i brödrosten. Säger bara dregel, dregel:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mig vara en spillra av mitt forna jag i de flesta avseenden, men sömn behöver jag inte mycket av.
   Självklart var brödet smörstekt till en sån delikatess som Kalixlöjrom. Såna överraskningsmåltider är härliga att bjudas på.

   Radera