Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 juli 2018

Värmen påverkar oss alla

Det är inte bara vi människor som besväras av den ihärdiga värmen. Sigge och Osborne har det oxå jobbigt med värmen. Osborne kräver inga längre promenader nu och Sigge nöjer sig oftast med en morgonvända med matte och Osborne, annars är det "sängläge" som gäller. Med mild övertalning har jag oxå lyckats övertyga D om att dra ner på tempot i värmen.
Sigge gillar att dricka ur mattes "önskebrunn".

Under bärbuskarna söker han svalkande skugga.
Ett ben att gnaga på är ansträngande nog för Osborne.


Att ligga och titta på när matte grillar är helt ok.


I den här baljan finns mera vatten att svalka sig med.
Inte minst påverkar värmen Sveriges bönder som behöver allt stöd de kan få. Hedervärd är då denna stödinsats, att bojkotta utländskt kött. Jag blir glad när det vidtas faktiska åtgärder och det inte bara pratas om problemen. Det här är kanske nåt för restauranger och storkök att ta efter.

PS Värmen fortsätter visst.

8 kommentarer:

 1. Skulle också gärna ligga där under svartvinbärsbuskarna en stund! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ser riktigt svalt och skönt ut.

   Radera
 2. Gissar att det här blir en sommar att minnas länge. Ni har ju samma värme som vi har här vid medelhavet. Fast här är det ju "som vanligt" och själv tycker jag bara att det är behagligt. Fanny verkar också trivas i värmen. Läste innan vi bestämde oss för vilken ras vi skulle välja att Basenji älskar värme och det verkar stämma ganska väl. Hon skuttar glatt på klipporna vid havet och springer ofta rally när hon leker med andra hundar. Viktigt bara att inte glömma att alltid ha med vatten.

  Förstår att det är svårt för Sveriges bönder och att många tycker att värmen nästan börjar bli lite för mycket. Växter och djur, stora som små, behöver tillgång till vatten.

  Hoppas att ni iallafall kan njuta av ljumma sköna kvällar och att D håller fast vid att dra ner på tempot, även om det kanske inte alltid är så lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den värme vi nu har är en påminnelse om att något omvälvande händer i vår värld.
   Klokt att ni tänkte på ras när ni skaffade hund. Fanny ser ju bara så lycklig ut när du visar bilder på henne.

   Vi ser ju att djurlivet i naturen oxå är helt förändrat.
   Vad gäller växterna så är oxå förändringen total. Våra rabatter som D anlagt med sådan omsorg ser mest ledsna ut nu. Några färgklickar ser D till att vi ändå har och dom tänkte jag visa i morgon.

   Kvällarna har inte blivit så många som man kan tro då vi måste vänta till solens nedgång innan det blir behagligt och sent på kvällen är man rätt trött efter att ha tagit sig igenom dagen. D har blivit riktigt duktig att dra ner på tempot vilket känns jättebra oxå för mig.

   Radera
 3. Ja, denna rekordvarma och -långa sommar lär nog få glömma. Å jag förstår Ozzy och Sigge att helst ta in horisontalläge. Bra att du har fått D att dra ned på tempot, för även jag måste medge att "fysiskt aktivitet" i den här värmen inte är det optimala. Horisontalläge med en bok däremot går utmärkt;-)
  Även om jag dyrkar sol och värme så förstår jag bönderna mycket väl. Så till och med jag har börjat önska att det kom några rejäla regnskurar, gärna under nätterna dock. Klimatförändring kallas det visst. Världen är uppochned som du skrev häromdagen, bokstavligen talat dessutom.
  Ett lovvärt initiativ av Coop. Bra där!

  PS. Kan dock inte låta bli att fundera över hur till exempel Medelhavsländerna klarar sig. Jag menar de har ju "vårt" väder år ut och år in. Å utbudet av lokalt odlade grönsaker/blommor är större där och kostar en tredjedel av vad de kostar här. Det gäller förresten kött och fisk också. De är väl vana, vilket vi inte är. Åsså får man ju inte glömma fjolårets regniga och rentav bedrövliga sommar/höst heller... DS.

  SvaraRadera
 4. Det är inte helt lätt att förstå vad som händer. För oss här uppe i nord är det förstås den plötsliga förändringen som är svår att ta in.
  Bra att Coop gör något lovvärt, det är annars en organisation som jag bara har dåliga erfarenheter av.
  Fjolårets sommar, den har jag både glömt och förträngt.
  Nu hoppas vi på några renande skurar.

  SvaraRadera
 5. Ja, Maja gör inte många knop i denna värme heller, och jag har svårt att komma till skott med mina pass som ska göras till hösten på Friskis, men får helt enkelt vänta på svalare väder! Njuter i alla fall av semestervädret, dock vill gräsmattorna ha regn nu, och visst är det behövligt!

  SvaraRadera
 6. Vi behöver nog alla svalare väder innan vi tar oss an några större uppgifter. Vi får göra som djuren, anpassa oss och ta det lugnt.

  SvaraRadera