Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 juli 2018

Inlägg med tillägg

Klockan 6: Även om himlen liksom igår morse är tilltalande grå och efterlängtat regn fallit under natten så är värmen fortfarande högst påtaglig. Termometern har redan före kl. 6 klivit över 20-graderstrecket och känslan av klibbighet är påtaglig. 

Mest glädjande just nu är att det utlovas mera nederbörd  över en del av de eldhärjade områdena i landet. Förhoppningsvis är det dags för rubriksättarna att hitta alternativ till det olycksbådande " Sverige brinner".
Kl. 6, välbehövligt regn har fallit under natten.
Klockan 10.30: Det blir ett inlägg med tillägg idag för klockan 10 öppnade sig skyarna och regnet bara vräker ner samtidigt med ett dånande "blixtochdunder" som gör att hela huset skakar. Det första jag tänker på är alla djuren i skogen utanför mitt fönster. Antagligen har deras längtan  efter välgörande droppar från ovan varit lika stark som min. Kanske kan oxå djurlivet så sakteliga börja återgå till det normala.
Kl. 10 och skyarna öppnar sig.

Så bra för de brunbrända gräsmattorna.

10 kommentarer:

 1. Skönt att det kommit lite regn! Men gissar att det behövs rejält med regn efter denna torka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det nog många som önskar att skyarna ska öppna sig.

   Radera
 2. Problemet när det är så torrt och det kommer allt på en gång är ju att det rinner undan. Finns ju en orsak till varför de säger att man ska vattna när det regnar. :)

  Men skönt med vattnet och vad det ska dofta gott sedan!

  SvaraRadera
 3. Efter det rejäla regn- och åskvädret i förmiddags så blev det varmare och fuktigt som tusan, smått obehagligt. Men, nu öser det ner igen och mera åskväder på gång. Nyckfullt värre m a o.

  SvaraRadera
 4. Runt 16 tiden drog kranen på här, och sällan men ser det regnar så mycket. Klibbigt ja, såg grannen två hus bort som förmodligen eldade i sin braskamin... syntes på röken i skorstenen... tänkte mig detsamma men då får jag säkert 40 grader inne... jag har 26 nu i sovrummet med 21 ute och klockan är 22:42...

  SvaraRadera
 5. Ja du, det är märkliga tider just nu. Elda i braskamin är det väl inte direkt läge för. Värmen ser ut att fortsätta så det är väl bara att bita ihop och anpassa sig så gott det går.

  SvaraRadera
 6. "Sverige brinner" nämnde jag ju också i veckan. Har tröttnat lika mycket som du på rubriken. Men en sak som jag inte förstår är att det bara öser ner med regn i många områden, medan vi här i Täby endast fick två skurar i eftermiddags som varade max två minuter var. Ingen åska heller.

  I västra Stockholm däremot var det både översvämningar och blixtnedslag med ett brinnande värmeverk som följd. Å Arlanda står under vatten också. För att inte tala om Uppsalas centralstation. Det är faktiskt ganska skrämmande med dessa klimatförändringar som dessutom verkar vara väldigt lokala.

  PS. De brunbrända gräsmattorna lär nog inte bli gröna längre den här sommaren är jag rädd för... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket jag inte förstår när det gäller vädret just nu.

   Det är nog hög tid för alla att ta klimatförändringarna på allvar.

   Brunbrända gräsmattor är nog det minsta att oroa sig för i dessa tider. Det var snarast bara ett konstaterande från mig.

   Radera
 7. Mera regn vill vi ha! På landet kom det några skyfall på typ 10 minuter under dagen, thats it! Och här hemma i Solna var det varmare och inte en droppe regn! Kanske blir det balkongen igen i natt..hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnen är visst väldigt lokala. Vi hade tur den här gången och fick tre rejäla omgångar under gårdagen. Bra för dig, och Maja, att ha balkongen att ta till

   Radera