Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 28 juli 2018

En bra start på dagen

Som vanligt är jag uppe vid 5-tiden på morgonen. Himlen är genomgrå och åt detta gläds jag vilket känns oerhört märkligt. Bilden jag ska ta av denna numera efterlängtade syn blir inte av då batteriet till kameran är urladdat. Jag får snabbladda batteriet så att jag får min bild innan solen bryter igenom och förstör de gråmulna skyarna.

Det blev en bild till slut.
Härligt grå morgonhimmel kl. 05.30.
Igår var det all time high för oss här på Getingstorp då termometern nådde 36 grader. Nu på morgonen gläds jag åt att den ännu inte nått över 20. För första gången på länge hör jag fågelsång i skogen. Inget intensivt kvitter, men i alla fall  någon enstaka drill. Det räcker för att göra mig upprymd.

8 kommentarer:

 1. Här är också fågelkvitter sällsynt. Igår såg jag något märkligt, en plog på himlen med kanadagäss och strax
  efter kom en plog med tranor.
  Undrar varför de fåglarna börjar röra på sig redan? Vet de något som inte vi vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen!
   Flyttdags redan nu? Ur led är tiden.
   Fåglarna vet säkert en hel del som vi inte vet och en hel del av det vi vet är det ju många som ändå väljer att inte tro på.

   Radera
 2. Hörde att ni skulle ha väldigt varmt, i dag är det vår tur tydligen. Vi får väl se ... En skur skulle ju inte sitta helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi delar gärna med oss av värmen. En skur? Ja, tack! Gärna en rejäl sådan.

   Radera
 3. Här är det också mulet för första gången på väldigt länge. men jag får väl erkänna att jag saknar värmen lite redan...

  SvaraRadera
 4. Den saknaden delar jag inte med dig.

  SvaraRadera
 5. Alltså häromdagen skrev du ju att du sovit till klockan sju, ett undantag förstår jag;-)
  Vi vaknade också till en grå himmel som efter klockan tre blev grå igen. Inget regn såklart. Men "bara" 27 grader och frisk vind. Kändes himla skönt där på balkongen kan jag säga. Första gången på en vecka att man kunde sitta på den:-)
  Frågade min man om han tyckte att fågelsången avtagit de senaste veckorna. Han och jag var överens att vi inte ens märkt en skillnad. Det jag har lagt märke till är dock att fiskmåsarna över Täby Centrum är betydligt färre än i fjol, då de hela tiden var ute efter matrester från restaurangerna. Undrar om dom hittat föda nån annanstans i värmen.

  PS. Nej, inte hade jag trott att både du och jag skulle uppskatta en grå himmel. Bra att man kan ändra sig;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det varit riktigt drägligt.
   Det där med fågelsång kan jag förstå uppfattas lite olika i Täby och på Getingstorp.
   PS Visst är det bra att vara anpassningsbar.

   Radera