Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 juli 2018

Märkliga tider

Det känns lite märkligt att varje morgon när jag vaknar längta till kvällen och solens nedgång. Just nu är det så att den efterhängsna värmen gör att jag fördriver dagarna med i stort sett ingenting.  På sin höjd kan det bli lite administrativt arbete. Kroppsarbete är uteslutet, liksom att vistas utomhus. Nu är ju detta ingen dramatisk förändring då kroppsarbete sedan många år tillbaka är uteslutet för mig.  
Någon väderleksförändring synes heller inte vara i sikte då 10-dygnsprognosen siar om fortsatt runt 30 grader.
Rosenskära och blåklint trivs tillsammans.

Bolltistlarna trivs utanför mitt köksfönster.
Även gårdagen avslutades med en måltid under det gamla äppelträdet.  D bjöd på Getingstorps sommarsallad med ingredienser från den egna trädgården. Vid 19-tiden vaknar livsandarna och timmarna fram till midnatt blir de bästa på dygnet. 

Vad bjuds i kväll tro?

Getingstorps sommarsallad blev det.

Sigge och Osborne håller koll.

Det italienska brandflyget har sin bas på
Örebro flygplats som ligger  sådär en halvmil bort.

Inte rätt sommar att låta poolen vila, men nu är det så.

Vid 21.30-tiden har solen gjort sitt dagsverke.

8 kommentarer:

 1. Tänkte också på det där med poolen, den hade nog behövts i år ... Men å andra sidan ska den fyllas också och jag kan tänka mig att grundvattnet kan vara lite lågt nu.

  SvaraRadera
 2. Lite uppkäftigt är det förstås. Vattnet räcker nog för att fylla den, men så ska den ju oxå underhållas. Kloreras, dammsugas och allt vad det är som D brukar göra. Jag ser det oxå som min uppgift att se till att D:s "integöralista" för denna sommar hålls vid liv.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på värmen är det precis rätt år att låta poolen "vila". Just underhållsarbetet i 30 grader hade inte varit en höjdare för D som ju ensam står för skötseln. Så japp, det var ändå rätt beslut kan jag tycka.
  Handlingsförlamningen lär nog fortsätta i två veckor till här med. Älskar ju värme, men inte att svettas trots tre till fyra duschar varje dag. Dessutom gillar jag ju att sola, vilket ju är helt uteslutet med dessa temperaturer. Synd kan jag tycka. För att inte tala om promenader och besök på olika ställen i stan. Man orkar ju inte någonting - före klockan 19:00, precis som du säger. Eller så får jag/vi skylla på åldern;-)

  PS. Sallad är den här sommarens melodi, helt klart här hos oss också. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta mej tusan tror jag inte att åldern oxå spelar in.
   PS Här blev det sallad i kväll oxå..

   Radera
 4. Ja denna sommar är verkligen upp och ner, man vill inte klaga på värmen..men nu är det faktiskt extremhetta...och det är vi inte vana vid alls! Säger som dej, kvällarna är bäst! Nu har jag i alla fall fått tips om att använda kylklamparna som man har till kylväskan. Jag virar in dem i en handduk och svalkar mej med dem, hjälper lite i alla fall! Idag har jag njutit flera timmar inomhus på Mall of Scandinavia , helt ljuvligt svalt!
  Vilket jobb alla gör vad gäller bränderna just nu, tacksamt med hjälp från andra länder! Kram och sov gott, om det går i värmen!!

  SvaraRadera
 5. Bra när svalka finns att få i en galleria.
  Alla brandbekämpare gör beundransvärda insatser.
  Nu när klockan nyss passerat midnatt så ska jag försöks få en god natts sömn. Hoppas du får detsamma!

  SvaraRadera