Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 19 juli 2018

Ännu en sån där magisk kväll

Igår kväll bjöd D på grekiskt under äppelträdet. Grekisk sallad med en ouzo före maten, Retsina till maten och därtill nybakat bröd. Grekiskt så det förslår.
Det blev en mulen och något svalare kväll, en skön förändring till senare tids intensiva värme. Kvällen slutade som vanligt mellan kl. 23 och midnatt.
En del av ingredienserna till den grekiska salladen.
Allt direkt från trädgården.
Det blev ryska tomater denna gång.

Snart öppnar "restaurangen".

Grekisk sallad med vederbörliga tillbehör.
På väg till Grekland kanske.

Blått och vitt dominerar som sig bör.



Mörkret börjar lägra sig.
 

6 kommentarer:

  1. En mycket god sallad! Här har jag så svårt att hotta god fetaost! Man tillverkar inte osten på det sättet i Spanien, de gör sin queso fresca som inte är ett dugg lik feta. I Sverige brukade jag ibland gå in på "turkaffärerna" och köpa feta i lösvikt, så himla god! Ofta kan man ju få provsmaka en bit innan, den danska fetaosten där nästan godare där jag köpte i Väsby. Det butiken är tyvärr nedlag sedan många år nu.

    Väldigt vackra tomater!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar grekisk sallad. Som väl är så är det inga problem att få tag på fetaost här hemma, både i lösvikt och förpackad.
      Ja, de ryska tomaterna är stora och inte lik några andra sorter. D fick fröer av en granne och det är första året vi har dessa. De har inga fröhus och är väldigt köttiga, men smakar nästan ingenting.

      Radera
  2. Den här (semester-)veckan verkar vår matlagning ganska synkad kan jag konstatera. Grekisk sallad åt vi tisdags. Så himla gott och fräscht i värmen. Perfekt! För en sekund lyckades du lura mig med de ryska tomaterna. Trodde att D köpt dom i affären. Såklart att ni har odlat dom själva!
    Hos er verkar de mogna fortare än här. Läste att tomaterna är senare i år, och att de flesta fortfarande är gröna. Bloggaren bor i Åkersberga, cirka 15 km härifrån. Konstigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakar bäst med enkla och lätta rätter i värmen, sedan får det bli nåt mellanmål med t ex rabarberkräm och nyponsoppa.
      Tomaterna går osedvanligt bra i år, vi har massor på gång. Gurka däremot blir det ingenting av i år. Tyvärr.

      Radera
  3. Så gott allt ser ut, å dukat med de grekiska färgerna blått och vitt också minsann! Trevlig tmed en ouzo innan middagen. Retsina däremot har jag svårare att tycka om, det är väl en smaksak! Tänk att alla grönsakerna kommer från en egen trädgård, fantastiskt!
    Så skönt att ni fått lite svalare. Här biter sig värmen kvar. 25 grader på balkongen nu vid elva tiden på kvällen, och inne har vi fått ner tempen från 30 till 26 grader i alla fall. I natt ska jag prova kylklampar inlindade i handduk!

    SvaraRadera
  4. Är det grekiskt så är det. Visst är Retsina en smaksak, som så mycket annat. Retsina är inte favorit hos så många, men vi bara älskar det vinet. Speciellt en varm sommardag.
    Den där svalkan var tillfällig igår. Idag var den intensiva värmen åter, men kvällen var ändå njutbar.
    Kylklampar i handduk, placerade var?

    SvaraRadera