Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 26 juli 2018

Skönhet och svalka

I dessa, den hiskeliga värmens dagar så synes dagens rubrik något malplacerad. Men här på Getingstorp lyckas D alltid skapa något vackert hur motsträviga vädrets makter än är.
Den skira, vackra rosenskäran står emot värmen. Men, 
så får den oxå en rejäl dos vatten några gånger i veckan.

Värmen och torkan till trots så lyckas D ändå
plocka ihop en vacker bukett från trädgården.


Som skönast ter sig tillvaron mellan kl. 5-8 på morgonen då jag kan låta mig smekas av svala morgonvindar genom öppet fönster. På kvällen så erbjuds motsvarande svalka efter kl. 20. då vi med fördel vistas ute till fram mot midnatt.


Vid 5-toden när jag öppnat fönstret lägger sig Sigge
gärna där för att ta del av morgonsvalkan.Vid 23-tiden har solen gjort sitt för dagen.
Mitt emot tar månen över.

8 kommentarer:

 1. Förstår att man uppskattar svalkan när det varit så hett så länge! Just nu är vi i Umbrien i Italien och här är också varmt, men i natt var det ändå lite svalt ;)

  SvaraRadera
 2. Idag och i morgon blir det visst rekordvärme. Därefter utlovas regn. Må den prognosen hålla för nu behövs det sannerligen. Jag har tittat in på ert härliga inlägg från Chioggia. En riktig pärla.

  SvaraRadera
 3. Solnedgångens sken mellan trädstammarna är bara så vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det sitter jag och njuter av kväll efter kväll.

   Radera
 4. Morgonsvalkan har jag ingen erfarenhet alls av, däremot kvällssvalkan. Har ändrat dygnsrytm helt och känner mig nästan som en spanjor. Det gäller att vara flexibel och anpassningsbar;-)
  Buketten är jättevacker. Vet du vad den blåa runda "igelkottsbollen" är för blomma? Anledningen att jag frågar är att jag tog en bild på en likadan här igår. Tyckte den var så fin. Gissar på tistel, men är inte säker. D vet säkert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, vi får anpassa oss.
   Den runda heter bolltistel, det vet t o m jag. Den har jag en hel rabatt av utanför "mitt köksfönster". Den har fått sin plats här på Getingstorp eftersom den var D:s morfars favoritblomma.

   Radera
 5. Ja, nu är värmen "to much"....duschat flera gånger idag, kunde inte sova så bra efter nattjobbet, så nu planerar jag att sova på balkongen i natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Too much" är en bra beskrivning av nuläget. Balkongen låter som ett bra alternativ.

   Radera