Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 juli 2018

Ännu en magisk kväll

Igår var det rekordvarmt. När vi vid halvniotiden satte oss under det gamla äppelträdet för en sen middag var det fortfarande 28 grader. Det blev ännu en sån där magisk kväll som avslutades först efter midnatt.  Därför sov jag ända till klockan sju i morse. 

Måltiden D bjöd på var som alltid utsökt. Igår blev det  stekt halloumi med tomat och olivcitronett Till måltiden bjöds nybakad ciabatta och ett svalkande rosévin. Många av rättens ingredienser som vanligt från egen trädgård. Bara det.

Vårt favoritbord på restaurang Äppelgården
är ledigt. Kl. 20.26, 28 grader.

Genom köksfönstret serveras måltiden.

När D kommer med korgen vankas det godsaker.

Välkommen till bords!

Den här kvällsbilden ledsnar jag aldrig på.

Ett ljus i mörkret behövs när midnatt passerats.

6 kommentarer:

 1. Ni som gillar grekiskt, har ni någon vinranka? Vi hade det i Sverige och av bladen gjorde jag egna dolmas, det var enkelt, gott och väldigt pyssligt att göra. Hade i frysen så det var bara att plocka fram vid behov. Sparade faktiskt kokta vinblad så jag skulle kunna göra fler. Tror man kan köpa konserverade blad nu om man vill göra själv.

  SvaraRadera
 2. Nej, någon vinranka har vi inte. Tack för tipset om vinblad och dolmas. Vi är alltid benägna att prova något nytt.

  SvaraRadera
 3. Man upprepar sig ju, men hetttan i Sverige är galen! Vi har också varmt nu, i Italien, runt 31 grader de varmaste timmarna på dagen. Halloumi är en favorit! Det är inte lätt hitta halloumi i italienska affärer. De har mest italienska produkter ;)

  SvaraRadera
 4. Nog är det galet allt, just nu har vi 35 grader.Det sjunker under 30 först efter kl. 8 i kväll. Så klart att italienarna i första hand säljer sina egna ostar.

  SvaraRadera
 5. Yummie, yummie! En sommarmåltid helt i min smak. Tar fem minuter att göra. Precis lagom i hettan som är helt galen. Du slår mig med en grad idag, som högst 34 grader här. Inget slut i sikte heller.
  Kvällsbilden är fantastisk, den kan man verkligen inte se sig mätt på. Plocka fram den när Getingstorp är täckt med den vita varan som kallas snö;-)

  SvaraRadera
 6. Ja,jag vet ju att du gillar halloumi. Visst är hettan galen, idag 36 som toppnotering. Har nyss avslutat kvällen med samma kvällsvy som igår. Det blev dock ingen bild då kamerabatteriet la av när jag satte mig till bords. En snöboll i handen skulle inte kännas helt fel nu.

  SvaraRadera