Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 28 augusti 2018

"En ful fisk"

En utsökt fiskrätt. Minsann har inte D skapat en liten
höstpåminnelse på köksbordet med ljus och rönnbär.
I helgen bjöd D smörstekt uer med gräslökssås och ungskokta tomater. En rätt jag gärna äter igen.  Uer är ingen fisk jag kände till sedan tidigare så jag letade upp lite fakta  om den. Den smakar mycket bättre än den ser ut och beskrivs.

10 kommentarer:

 1. Vet inte heller om jag smakat uer eller om fiskbilen ens har den, men är aldrig främmande för att smaka nytt. Ser fräscht och gott ut.
  Som du förstås räknat ut ska det stå 8 hg i ketchupreceptet. Tack för att du uppmärksammade felskrivningen. Jag har ändrat nu.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uer var en positiv upplevelse.
   Jo, jag anade väl att det skulle vara 8 hg, men kunde inte hålla mig från att undra. Det här med felskrivningar är inte alltid så lätt. Jag tycker att jag kollar och kollar, men likafullt så smyger det in nåt fel ibland. Men, vad gör det när det kan rättas till.

   Radera
 2. Visst är det konstigt att de flesta fula fiskar faktiskt är dom godaste. Det gäller bland annat för marulk också.
  Uer har vi bara lagat en gång. Varken min man eller jag var så värst förtjust i den, mest på grund av alla ben. Men jag har bloggat om en här: https://bp-computerart.blogspot.com/2017/02/djuriskt-bra.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger nåt i "ju fulare, desto godare". Köp filéer så slipper du benbekymren.
   Den där bloggfisken var verkligen ful.

   Radera
 3. Det var en ful fisk, hehe...men röd och grann i färgen. Känner igen namnet, men vete tusan om jag ätit någon uer? Men den smakade gott förstår jag, fast inte så gott som surströmming väl? Hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inget går ju upp mot surströmming. Ändå äter jag surströmming bara en gång om året. Uer kan jag tänka mig flera gånger.

   Radera
 4. Uer!? Vi äter mycket fisk, men den tror jag aldrig att vi ätit ... Intressant!

  SvaraRadera
 5. Nu har du introducerat ett nytt ord, uer. Jag måste kolla upp vad det för fisk och om jag kan köpa den från fiskbilen i Luleå.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att fiskbilen har den så att du får testa.

  SvaraRadera