Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 13 augusti 2018

Normalt och onormalt

Äntligen har värmen släppt sitt järngrepp och vi bjuds både  för oss själva och naturen välgörande regnskurar. Kort sagt så börjar tillvaron så sakteliga återgå till det normala.  

Något onormalt som vi fortsatt får "stå ut med" denna sommar är den rikliga tomatskörden. D skördar dagligen en ansenlig mängd tomater som du kan se på bilden här nedan. Så lyxigt det är att varje dag kunna äta nyskördade och välsmakande tomater.
Minst en skål med tomater kan D plocka in varje dag.

6 kommentarer:

 1. Vackert! Har man bara vattnat ordentligt - vilket ju D så klart har gjort - så har ju sommaren varit bra för tomater!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen en toppensommar för tomater.

   Radera
 2. Att gå ut i trädgården och plocka solvarma tomater var en lyx jag fick känna av när vi var i Sicilien. Älskar tomater, de ska var de små, hårda och lite söta :) Så njut och "stå ut" av den rikliga skörden! Egenodlat smakar alltid bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små, hårda och lite söta. Så är även Getingstorps tomater. Vi njuter och "står ut" med vårt egenodlade.

   Radera
 3. Helt underbart! Vilken fröjd för ögat och magen skulle jag vilja påstå:-) Å som jag sa förut - tomater älskar ju sommar och värme.

  SvaraRadera
 4. Ja,. det har varit en riktig tomatsommar.

  SvaraRadera