Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.
Alltså färsk tonfisk, finns det något godare? Jag har aldrig lagat till det själv, men dock ätit det vid några få tillfällen, mums! Å marmeladen i ditt förra inlägg ser gudomlig ut också, vad ljuvligt att ha D i köket förstår jag!!!
Yummie, yummie, dregel, dregel! Älskar färsk tonfisk som steks mycket kort tid på båda sidor och förblir rå inuti. Den smälter i munnen. Precis så ser tonfisken ut hos dig på bilderna. Å har du tänkt på att tonfiskbiten på den högra tallriken ser ut som ett hjärta!?
Åh, färsk tonfisk. Så läckert. Det enda jag saknar här är god fisk. Här finns bra fisk, men den smakar inget eller mest chili. Skaldjur däremot är gudomliga här.
Borde nog ta mig ned till fiskdisken och köpa en bit. Mannen min, Tristobert emellanåt, vill inte ha och då blir det ju besvärligare. Men jag får väl lägga en bit entrecote intill. :D Vilket jag för övrigt först trodde att det var på bilden så jag blev lite förvånad. Kött hos er? Nä, tänkte väl det ...
Alltså färsk tonfisk, finns det något godare? Jag har aldrig lagat till det själv, men dock ätit det vid några få tillfällen, mums!
SvaraRaderaÅ marmeladen i ditt förra inlägg ser gudomlig ut också, vad ljuvligt att ha D i köket förstår jag!!!
Visst är tonfisk en höjdare. Och visst är D en höjdare i köket. Oxå.
RaderaYummie, yummie, dregel, dregel! Älskar färsk tonfisk som steks mycket kort tid på båda sidor och förblir rå inuti. Den smälter i munnen. Precis så ser tonfisken ut hos dig på bilderna. Å har du tänkt på att tonfiskbiten på den högra tallriken ser ut som ett hjärta!?
SvaraRaderaDu är uppmärksam som alltid, visst ser den ut som ett hjärta.
RaderaFärsk tonfisk är en favorit, sååå gott! Vi lagar det då och då. Har tur som har bra priser på färsk tonfisk där vi storhandlar.
SvaraRaderaFärsk tonfisk är dyr, men väl värd sitt pris tycker jag.
RaderaÅh, färsk tonfisk. Så läckert. Det enda jag saknar här är god fisk. Här finns bra fisk, men den smakar inget eller mest chili. Skaldjur däremot är gudomliga här.
SvaraRaderaÄr man Göteborgare så är förstås god fisk en självklarhet. Det trodde jag fanns i Thailand, men där ser man. Njut av skaldjuren!
SvaraRaderaÄlskar färsk tonfisk! Äter det mycket här i Spanien, enkelt att tillreda, men ack så gott. Brukar ofta ha alioli, vitlöksmajonäs till.
SvaraRaderaHa det bra!
Tack! Aioli är oxå ett utmärkt tillbehör till tonfisk.
RaderaBorde nog ta mig ned till fiskdisken och köpa en bit. Mannen min, Tristobert emellanåt, vill inte ha och då blir det ju besvärligare. Men jag får väl lägga en bit entrecote intill. :D Vilket jag för övrigt först trodde att det var på bilden så jag blev lite förvånad. Kött hos er? Nä, tänkte väl det ...
SvaraRaderaNej, inget kött här inte. Har Tristobert provat färsk tonfisk? Benämns ju ibland som fiskvärldens oxfilé.
Radera