Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 21 april 2019

Innovativ påskbuffé


Igår hade vi  barn och barnbarn på middag på Getingstorp. Det vankas ofta nyheter när D  bjuder till bords. Inte minst denna gång då det bjöds en påskbuffé som överraskade oss alla.  En buffé som innehöll  rätter som ingen av oss ens hört talas om. Fjärran från det traditionella påskbordet. Tre olika viner hade D valt till rätterna. Måltiden smakade utsökt och blev mycket uppskattad.
Dukat till påskmiddag. Finns det hjärterum så 
finns det stjärterum.

Detta var vad som bjöds: 
- Mozzarellastekta ägg.
Mozzarellastekta ägg.
- Färskost- och parmesancheesecake med syrlig krispsallad. 
Vin: Costalina GAVI, Italien.
      
- Bakad purjolök med stenbitsrom, smulat ägg, smörstekt levain, dill och crème fraiche. 
Vin: Villa Maria Sauvignon Blanc, Nya Zeeland
Cheesecake t v, purjolöksrätten t h. Skynket du skymtar 
under bänken är inte särskilt uppsatt för Påsken 
utan sitter där året runt

- Primörsallad med hyvlade betor, färska örter och krämig örtdressing.
Vin: Les Lauzeraies Tavel, Frankrike

Primörsallad.
Dessert
- Kokosbollsglass.
Kokosbollsglass med jordgubbar.
Gissa vem som får mest uppmärksamhet på familjeträffarna numera. Tjejen på bilderna här nedan så klart.


Liv undersöker påskbuffén.



Kul med eget påskägg.

Ägget innehöll bl. a. hårband
och hårspännen.

6 kommentarer:

  1. Oj vilka spännande rätter! Låter ju supergott och dessutom "påskigt" även om det var otraditionellt :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det blev hellyckat på alla sätt.

    SvaraRadera
  3. Och egen mobiltelefon har hon också, tjejen! :D

    Det där lät ju hur smarrigt som helst! Hade gärna suttit med och vräkt i mig! :D

    Dags att se vad som trillar ut kylskåpet i dag ...

    SvaraRadera
  4. Det är nog inte hennes mobil som ligger där, men visst vet hon redan vad som kan komma ur mobiler.
    Vi "vräkte" nog i oss för det blev soprent på faten.
    Idag trillade en supergod vegetarisk pizza ur kylskåpet här. Jättegod nyhet à la D!

    SvaraRadera
  5. Det är det som jag bara älskar med D. Den tjejen är innovativ och går ifrån allt vad traditioner till högtider heter. Eloge där, verkligen! Maten är helt i min smak, totalt befriad från allt vad potatisgratäng, lax och lammstek heter. Än en gång - bra jobbat där!

    Det var ju ett tag sedan du visade bilder på solstrålen Liv. Man ser verkligen hur stor och "vuxen" hon har blivit. Himla kul även med ett "vettigt" innehåll i påskägget och inte påskgodis. Det enda jag undrar är om inte mobilen på bilden "ramlat" ur ägget;-)

    Ett härligt inlägg:-) Tack för det!

    SvaraRadera
  6. Tack! Varför ska traditioner nödvändigtvis innebära upprepning i det oändliga. Att testa nya maträtter är riktigt spännande tycker jag numera. Maten passade utmärkt för både vegetarianer och ickeveg.
    Ja, oj vad Liv växer. Som du ser är barnstol numera ett minne blott.
    Det var ett medvetet val att inte bjuda på traditionellt påskgodis och ingen verkade sakna det heller. Mobilen hade inte ramlat ur ägget.

    SvaraRadera