Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 juli 2019

Julikväll

De riktigt varma sommarkvällarna lyser med sin frånvaro just nu. Det hindrade dock inte att vi avslutade gårdagens middag med att äta dessert under det gamla äppelträdet. D bjöd på glass och egna tayberries, en korsning mellan björnbär och hallon. Mums!
Glass och björnbärshallon.

Honungsrosen tar för sig allt mera.

Den trivs med att klättra i
det gamla äppelträdet.


Solen på nedgång.

Vid 23-tiden avslutsades kvällen.

6 kommentarer:

  1. Underbara sommarbilden från Getingstorp. Tycker att allt som växer hos dig verkar trivas betydligt bättre med den här typiskt svenska sommaren än fjolårets (för mig) drömsommaren. Så vackert det ser ut i år.
    Å med rätt kläder (läs: vinterplagg) fryser man ju inte i 12 grader heller;-)

    PS. Tayberries och korsningen björnbär och hallon har jag aldrig hört talas om. Så himla duktig D är. DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tveklöst är det så att både växterna och jag trivs bättre med denna sommars väderlek.

      PS Jo du, D hon hittar på hon. De här bären satte hon för två år sedan. Fick en buske av vår sommargranne. Den ger rikligt med skörd i år.

      Radera
  2. Så mysigt ni har det! Tayberries verkar vara i ropet, men lär vara rejält invasiva. Skulle gärna vilja smaka. Här är det än så länge hallon för sig och björnbär för sig. Känner mig gammalmodig.
    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det har inte blivit så många utemåltider i år, men när det händer så är mysfaktorn hög.
      Björnbärshallonen sprider sig friskt och rikligt med nya skott kommer. Bara bra, då blir det mera maffiga bär. Ha de gott!

      Radera
  3. Vackert som bara den. Synd bara att kvällstemperaturen är så sval. Än har vi några veckor kvar av sommaren innan hösten tågar in!
    Hallonbjörnbär låter hur gott som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får säkert tillfälle till ett antal vackra och så där härligt ljumma sommarkvällar. Hallonbjörnbär är en höjdare. Stora, "köttiga" och smakrika, gör sig perfekt till glass.

      Radera