Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 22 oktober 2019

Årets sista

Det känns bra att höststäda trädgården.            
        
Äntligen har vi kunnat genomföra årets sista gräsklippning. Att den dröjt beror på att åkgräsklipparen krånglat på sistone. Det började med att knivarna lossnade och måste bytas. När detta var åtgärdat gick drivremmen av och klipparen måste iväg på nytt besök hos vår maskinreparatör. Med detta ordnat så var den vid nästa klipptillfälle plötsligt stendöd. Batteriet var slut.  Inte så konstigt då det var sex år sedan senaste batteribyte.

Efter att ha satt i nytt batteri så gick den nu som tåget genom det tjocka frodiga höstgräset och årets sista klippning är äntligen genomförd. Den 18 oktober. Skönt! Nu dominerar hösten helt där ute. Både i träden och på marken har höstlöven tagit greppet. Lite hurvigt känns det allt! Men, det är oxå vackert.

6 timmar tog denna årets sista klippning.

2011-björkarna är vackra även i höstskrud.

Spåren av årets sisata klippning går inte att dölja.

Inte här heller.

Syrénhäcken vid grinden är sänkt till vinternivå.


Det gamla äppelträdet på väg in i vintervila.

Idag, tre dagar senare är löven fallna.


16 kommentarer:

 1. Roligt med bilderna på äppelträdet där det liksom bara damp rakt ned i backen!

  SvaraRadera
 2. Ja, där kan man tala om att släppa taget.

  SvaraRadera
 3. Alltså jag minns ju när du fortfarande klippte gräsmattorna på Getingstorp. Å du lämnade då aldrig så synliga "ränder" efter dig. Antar att ni har haft det ungefär lika blåsigt hos er som vi har haft här. Precis som hos dig tog det tre dagar för ett av träden på innergården (fråga mig bara inte vad det är för träd, men ett äppelträd är det inte) att tappa alla löv. Så alla fina höstfärger håller på att försvinna i en rasande fart.
  Men, men, så är det ju varje år;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på underlaget denna gång så var det oundvikligt att lämna spår efter klippningen.Men, visst påminns jag om när jag fortfarande klippte själv. De va tider de.

   Radera
 4. Vackert med alla löv! Även här är förhoppningsvis sista klippningen gjord idag, men mycket annat återstår.
  Så, ni går i flyttankar... Ja, en stor del av behållningen med trädgård är ju att vara där och pyssla eller åtminstone att komma ut och njuta av att det ser ut som man vill och ni har ju verkligen stora ytor. Hoppas ni hittar nåt mer lättskött och behändigt där ni kommer att trivas lika bra och att du fortsätter blogga.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även här återstår lite införvinternsysslor. Precis så som du skriver känner vi det. Kan vi inte sköta och vara ute och njuta av trädgården, då ska vi inte längre ha trädgård. Vi har nåt lättskött och behändigt i tankarna och hoppas nu att allt går i lås. Nån egen trädgård ska vi inte ha. Jag kommer nog att fortsätta blogga, hur och om vad får framtiden visa.

   Radera
 5. Sista klippningen för i år. Det är verkligen ett tecken på att både människa och växtlighet laddar för vintern!
  Den kanske inte blir så svår, men man måste ju gardera sig!

  SvaraRadera
 6. Det känns bra att oxå förbereda trädgården för en skön vintervila. Det här kan ju dessutom bli den sista vi ger den.

  SvaraRadera
 7. Äntligen har jag fått ordning på datorn så jag kan kommentera i mitt namn igen!
  Ser höstlikt och vackert ut hos dig!

  SvaraRadera
 8. Alltid lika tråkigt när datorproblem uppstår.
  Jo du, här har hösten kommit med besked även om vi just idag har en solig och fin dag.

  SvaraRadera
 9. Nu är jag här och tittar till dig lite!
  Jag önskar er en fin vecka. Tja det är redan onsdag, men resten av veckn då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Detsamma önskar jag dig!

   Radera
 10. Svar: Jättekul med ett livstecken från dig i form av en kommentar. Extra roligt att mitt inlägg handlade om fotboll och att du tyckte som jag om Caroline Segers coola outfit:-)
  Vad tyckte du om Lindelöf som årets spelare? Grejen är den att jag inte tyckte att det var rättvist att han återigen vann Guldbollen, men jag kan inte komma på nåt annat val heller. Har en känsla av att juryn tänkte ungefär likadant. Enda alternativet för min del var nog målvakten Robin Olsen, för Zlatan föll ju bort automatiskt, då han inte spelar i landslaget längre. Vad tycker du?

  SvaraRadera
 11. Det är bloggstiltje för mig just nu, har så mycket annat att tänka på.Vad gäller Guldbollen så fanns väl inte så många andra alternativ än VNL. Vi har ju inga riktiga stjärnor nu sedan Zlatan slutade. Nu räcker det med att man gör habila insatser i landslaget och spelar i en storklubb. Lite urvattnat känns det allt. Rumänien på fredag blir en intressant match att följa.

  SvaraRadera
 12. Det må vara bloggstiltje hos dig, men du MÅSTE bara skriva ett inlägg om kvällens match. Alltså jag tyckte att den första halvleken var den bästa jag sett ett svenskt herrlandslag prestera sedan 1994... ja, minnet kanske sviker här, men ändå.
  Forsberg var lysande! Å att Berg återigen fick utdelning gjorde mig riktigt glad. Ekdal gjorde en suverän andra halvlek och "lille" Pierre Bengtsson är nog aningen vassare än Augustinsson.
  Sedan glömmer "vi" skiten med apljud mot Isak. fy f****n hur kan Bukarest vara en av städerna som får arrangeraEM 2020, med allt som har hän där??????? UEFA borde ta bort landet från arrangörskapet direkt och ge platsen till en mindre rasistisk nation.

  PS. Nu har du väl fått lite inspiration till ett inlägg imorgon hoppas jag, eller;-) Kram Steve! Saknar dina inlägg och fotbollsanalyser... DS.

  SvaraRadera
 13. Självklart såg jag matchen igår och imponerades. Jag skriver under på allt du framför.
  PS Nej, nåt inlägg blir det inte. Tänkte skriva ett redan igår efter matchen, men så blev det inte . Tittade in hos dig i morse och tänkte kommentera ditt inlägg från matchen, men där fanns ju inget. Nu ser vi fram mot ännu en rolig fotbollssommar.

  SvaraRadera