Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 18 maj 2021

Första födelsedagen

Igår, den syttende mai, firade jag min första födelsedag här på Sirishof. Som traditionen bjuder så blev det grekisk sallad med vederbörliga tillbehör. 

Perfekt födelsedagsmåltid med en ny sorts
Retsina. Tzatzikin kom inte med på bilden.

När D kom så hade hon alla ingredienser och tillbehör med sig och under tiden hon fixade salladen så blev det en uppfriskande Ouzo, en ny sort denna gång. D hade oxå köpt en ny sorts Retsina liksom en ny sorts fetaost så det blev många nyheter den här födelsedagen. Allt smakade utsökt och vi hade en njutbar måltid och en riktigt mysig kväll tillsammans. 

Det känns härligt att kunna fortsätta fira traditionsenliga födelsedagar även om mycket i mitt liv förändrats. Det allra bästa är att D och jag kan fira tillsammans. Tack Darlingen!

6 kommentarer:

  1. Japp, ni firade traditionsenligt:-) Bra där. Kul med att testa lite nytt av allt så att säga. Men huvudsaken är att ni kunde fira tillsammans och att ni båda två njöt av samvaron och maten - mest du förstås, för du var ju faktiskt födelsedagsbarnet;-)
    Hoppas du kan fira många fler födelsedagar tillsammans med D.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas detsamma. Idag kommer D på besök igen. Härligt!

    SvaraRadera
  3. Grattis i efterskott!
    God mat, god dryck och framför allt det bästa av sällskap!

    SvaraRadera
  4. Men ojj!!! Grekisk sallad som är så gott, man drömmer sig tillbaka liksom... nu har jag -11 grader utanför fönstret.

    SvaraRadera
  5. Ja, visst är det härligt att drömma sig tillbaka.

    SvaraRadera