Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 6 mars 2009

Gudrun Schyman-kärnfamiljens motståndare

Åren i rampljuset är över och då griper Gudrun Schyman efter varje halmstrå för att få lite massmedialt utrymme. Vad ska annars sägas om hennes intresse och glädje över att Linda Skugge ska skilja sig.
Det tycker Gudrun Schyman är bra.
- Något att glädjas över, skriver Gudrun Schyman på Newsmill.
Gudrun Schyman menar att Linda Skugge sedan 90-talet varit en av kärnfamiljens största beskyddare.
”I krönika efter krönika har hon kritiserat kändisar som skiljer sig och manat kvinnor (och män) att bita ihop, hålla ihop och jobba på”, skriver Gudrun Schyman på Newsmill.

Schyman är av den motsatta uppfattningen – och blev därför måltavla för Skugges attacker.
”Som talesperson för Fi fick jag ta emot en hel del medial skit för mina kritiska uttalanden om just kärnfamiljen. Krönikörer "rasade" - däribland bland annat Skugge och Marklund”, skriver Schyman.
Nu hoppas Schyman att Skugges skilsmässa är ett positivt tecken i tiden.
”Tänk om det är så att Skugges skilsmässa är ett tecken på att kärnfamiljtrenden håller på att förlora greppet, också inom kulturen? I så fall är det ett gott tecken. Något att glädjas över så här före 8 mars”, skriver Schyman.
Kärnfamiljtrenden ? Sedan när betraktas kärnfamiljen som en trend ? Som något övergående, något i tiden, något tillfälligt. Nej, jag tror att det är Schyman som håller på att förlora greppet. Både om tillvaron i stort, samhällsdebatten och sig själv. Står Fi för För(v)irrad ?

1 kommentar:

  1. Schymans utspel är inget annat än plumpt. Varför ska man glädjas åt att någon skiljer sig? När man bildar familj gör man det med tron och förhoppningen att det ska hålla livet ut. Ibland går det inte och oavsett om man "skiljs som vänner" är det inget lätt beslut att ta när det finns barn med i bilden. Sen kan man ju undra om Schyman har missat rapporten som säger att ungdomar vill leva ett "svenssonliv" med familj.

    SvaraRadera