Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 november 2009

Tomas Bodström flyttar till USA. Who cares ?

Aftonbladet med flera skriver att Tomas Bodström ska flytta med familjen till USA.Tomas Bodström själv ägnar sitt blogginlägg idag åt den tilltänkta flytten och gläds förstås över att även detta ger rubriker i pressen. Om han och familjen länge haft detta som en dröm att genomföra så varför inte ?
Dock är det inte så enkelt som han försöker göra det till att mitt i valrörelsen ge sig iväg. Allra helst inte som han är tänkt som S röstfiskare nr. 1 nu när han flyttats från Örebrolistan och placerats högst upp på Stockholmslistan, den viktigaste valkretsen i landet. Jag tycker att det andas nonchalans mot väljarna. Han vill inte svika partiet genom att åka före valet, men väljarna då? Nu har ju präktige Tomas berättat allt i god tid så då tycker han att det är ok.

Att vara vallokomotiv för S och en tilltänkt minister i en S-regering gör det inte så enkelt som han vill påskina att rättfärdiga denna utflykt. Det går inte att jämföra med att ta tjänstledigt från en vanlig anställning. Sedan tycker jag själv att det är både sympatiskt och klokt att sätta familjen före sin karriär. Om det är det han gör. Vad jag förstår så ser han också fram emot att få lägga till titeln "gästföreläsare vid amerikanskt universitet" i sin cv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar