Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 april 2010

Se där, nu kom säkerhetsdebatten igång

Jag efterlyste i gårdagens inlägg en seriös debatt om säkerhetsfrågor inom travsporten m a a den senaste tidens allvarliga olyckshändelser. I gårdagens program "Vinnare plus" så kom för första gången ett fylligt inslag med frågor till aktiva, bl. a.några av de bästa kuskarna, om hur de ser på säkerhetsläget. Mycket har blivit bättre på senare år men mycket finns också kvar att göra.

Inte minst bör kuskarna själva ta säkerheten på allvar. Ett exempel på detta är Fredrik Persson som inte använder säkerhetsväst då han säger sig inte hitta någon som passar honom. Svepskäl ? Då borde han beställa en modifierad som passar honom, eller.... En skräddarsydd kostym kan du beställa, varför inte en skräddarsydd säkerhetsväst ?
Erik Adielsson tillhör den kloka skara som alltid kör i säkerhetsväst. Borde inte säkerhetsväst vara ett krav för att få köra lopp ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar