Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 5 maj 2010

Är den vanlige greken verkligen genomkorrupt?

Ja, när jag läser denna artikel i Aftonbladet så är det så illa.
Frågan är vem och vilka som förlett grekerna till detta korrupta och lättjefulla beteende. Det måste väl ändå vara de styrande politikerna som först flirtat med den vanlige greken genom att kunna presentera de mest fantasifulla lösningar på allehanda privatekonomiska bekymmer och som sedan mörkat, blåljugit och blåst det europeiska etablissemanget och fått alla att tro att Grekland har en sund och välordnad ekonomi. Hur fan har det varit möjligt? När ett dylikt politiskt system får frodas under några decennier så finns till slut inga alternativ. Alla skor sig och respekten för staten och det allmänna är lika med noll. Här är det ingen som tycker att det är häftigt att betala skatt, eller ens att bara betala skatt.

Visst, politikerna är folkvalda men det får ses som naturligt att folket väljer den/de som presenterar den största "godispåsen".

Några talande exempel på det utbredda fusket är följande:
- I Atens välmående norra förorter uppgav blott 324 fastighetsägare att de hade swimmingpool. Skattemyndigheten studerade då satellitbilder över området och fann 16 974 pooler.
- sjukhuset som hade 40 livstidsanställda trädgårdsmästare på heltid, men ingen trädgård.
Lycka till med återuppbyggnadsarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar