Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 24 augusti 2010

Ekonomidebatt utan debatt

Kvällens ekonomidebatt i SVT blir i ett avseende de flesta debatter lik. Man gör ett försök i början att ta ner det hela till vanligt folks vardag när man delar ut ett antal hushållsvaror,( kaffe, tomater, ost, tvättmedel etc) till deltagarna för dem att gissa priset på. Dom gissar alla på en hyfsad nivå även om dom säkert inte har för vana att titta på prislappen eller kilopriset.

När debatten väl är igång är man snabbt tillbaka till von oben perspektivet. Då bollar man friskt med miljarderna och snabbt har man fjärmat sig från den vardag som det var tänkt att jag som tittare skulle känna igen i debatten.

Debatten då? Ja, inte bjöd den på några direkta överraskningar och den var dessutom ovanligt snäll. Kanske berodde det på att det aldrig blev någon debatt i egentlig mening. Det blev mest ett staplande av argument utan att bli emotsagd. Programledarna hade en något naiv framtoning. Sverker Olofsson kanske saknade soptunnan.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du skrev Steve! Det gör mig glad att du blir glad. Har hört det många gånger, mestadels från Mamma att det var Arvid som sa så.

    SvaraRadera