Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 6 augusti 2010

Hoppsan - Centern överraskar

Förslaget om att ersätta aktivitetsersättning med en samhällslön tycker jag är bra. Att leva med ett funktionshinder är tillräckligt svårt ändå, utan att det också ska bli en ekonomisk belastning för föräldrar och närstående.

En reform som denna tycker jag har hög prioritet. Personer med en funktionsnedsättning av den arten att de aldrig kan förväntas få ett vanligt jobb behöver allt stöd de kan få för att ges möjlighet att kunna leva ett så normalt och i samhället integrerat liv som möjligt.

Det som överraskar mig är att det är Centern som lyfter fram denna fråga. Maud Olofsson har ju inte gjort sig känd för att lyfta fram de mjuka frågorna under senare år.

Är det så att man nu inom Alliansen försöker stärka de partier som svajar genom att låta dem "få äga" ett antal frågor/reformförslag som i allt väsentligt kan uppfattas positivt i väljarkåren. Visst är det taktiska rävspelet inför valet igång på riktigt nu.

Intressant med lite nya grepp och fullt förståeligt att man gör på detta sätt för att stärka de partier som inte går så bra. Det gynnar i slutänden hela Alliansen. De rödgröna gör förstås på liknande sätt. Ska inte Kd få nån go fråga snart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar