Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 19 april 2011

NHL-coach till MoDo?

Det sägs finnas planer på att MoDo ska sparka och köpa ut Challe Berglund och i stället satsa på en coach från NHL. Varför? Ja, för att nå bättre resultat förstås. Peter Forsberg och Markus Näslund kan väl antas ligga bakom detta tänk. Och visst, NHL-coacher fungerar säkert bra pover there, men i Eliserien och MoDo? Nej, det tror inte jag på.

Kan dra mig till minnes ett antal tränare som plockats från Canada till både Tre Kronor och klubblag men ingen har lyckats så vitt jag kommer ihåg. Billy Harris, Barry Smith, Wayne Fleming och Dave King är några transatlanter som dyker upp, men jag minns dom inte för några succeartade insatser. Mestadels misslyckanden blev det. Nej, jag tror det är bättre att satsa svenskt för en klubb som MoDo.

Challe Berglund har inte gjort nån lysande insats som coach tycker jag, men med stöd av Forsberg/Näslund och en satsning på egna produkter så kanske han kan höja sig nåt snäpp.

1 kommentar:

  1. Whilst mag stop was inevitably longer various, rehearsals were mined in passage to develop the holidays. http://rakceir.com

    SvaraRadera