Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 31 augusti 2011

Är sommaren slut nu?

Ja.Tyvärr blir det svaret på rubricerade fråga. Effektfullt tar oxå den sista sommarmånaden slut då regnet vräker ner och åskan mullrar. Numera när den här tiden inträder så börjar jag att tänka i tvåmånadersintervaller. På nåt märkligt sätt så känns det mörka halvåret hanterligare då.
Så nu tänker jag närmast på sista oktober, sedan sista december och till sist den sista februari. Sedan är det ju mars och det börjar ljusna och snön börjar så sakteliga tina bort.

Det gäller att hitta sina egna vägar för att göra tillvaron maximalt hanterlig.

15 oktober 2010.

Det dystra faktum att sommaren nu är slut får symboliseras av bilden nedan. Det är vår tidigare vackra och ståtliga gran (bilden ovan) som drabbats av någon sjukdom och blir allt torrare och brunare. Vi har därför bestämt oss för att ta bort den innan vintern inträder. Extra tråkigt då den vintertid berett oss stor glädje med sitt intensiva djurliv. Var ska nu alla "våra" fåglar och ekorrar husera? Dom hittar säkert nya vintervisten men då kommer vi tyvärr inte att ses så ofta. 31 augusti 2011.

6 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin bild. Den översta alltså :-) Jo, nog är sommaren slut. Att titta framåt i tvåmånadersintervaller kanske inte är så dumt, då är det snart dags att plocka fram skotrarna. Som jag längtat. Skoter och korvgrillning över öppen eld vid ett vindskydd efter en dags pimpling (fiske alltså).

  SvaraRadera
 2. ÄlgEva: Pimpelfiske, vilka härliga vibbar det framkallar.

  SvaraRadera
 3. vi ska nog kunna klämma ur lite mer sommar ur 2011 tycker jag!
  men jag tillhör ju den utrotningshotade skara som ser fram emot hösten... älskar den årstiden!
  kram E

  SvaraRadera
 4. Hej där, självklart får du använda "mitt" motto, jag har ju själv snott det ;) När personer pustar o frågar hur jag orkar brukar jag kasta frågan tillbaka att vad är alternativet? Lägga sig ner o självdö? Nej tack, så länge jag har en underbar man att hångla upp, 2 döttrar att pussa på o en hög av goa vänner....och delikat mat, ljuvligt vin o resmål att besöka, upplevelser att fylla ryggsäcken med...ja, så länge jag fyller mitt liv med energigivande o positiva saker tänker jag fortsätta kämpa på i vardagen. Det här är det liv jag fick o nu är det banne mig mitt ansvar att göra det bästa av det.

  SvaraRadera
 5. Madlar: Jag gillar din inställning.

  SvaraRadera
 6. Men så tråkigt med granen! Vad kan det vara den drabbats av?

  SvaraRadera