Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 29 augusti 2011

Grekisk grillkväll

Så här i sommarens sista skälvande minuter så tar vi vara på varje tillfälle till ljuvliga utemåltider. Igår innebar det att vi grillade grekiska färsbiffar.

Så förförande det doftar när röken slingrar sig 
upp genom grillen.

Härligt kryddade färsbiffar.


Ouzo, bröd och tsatsiki som inledning hjälper till att
lyfta fram den rätta greklandskänslan.


En väl kyld Retsina, vad annars 
till en måltid som denna.


Ljuvliga färger gör måltiden till godis även för ögat.


5 kommentarer:

 1. Helt OK. Den godaste grekiska maten äter jag i Paris. Nära Notre Damekatedralen ligger det ett Plakakvarter fullt av grekiska restauranger, som dessutom serverar en riklig mâltid med musik. Minns även den generösa grekiska salladen i Gamla stangränden pâ en liten grekrestaurang i Stockholm som bevekade mitt hjärta... Den bästa jag nâgonsin ätit. Maten kan man äta hemma, men havet, öarna, marmortrappan i stjärnform ner mot djupet under vattenytan pâ stranden i Santorino och tystnadens tempel som för dig till en annan tid, finns bara i Grekland.
  Helt magiskt och oförglömligt !
  G-mor

  SvaraRadera
 2. G-mor:Så sant, Grekland kan bara upplevas i Grekland men nu när jag inte längre kan resa så försöker vi ordna det på bästa sätt här hemma. Ett helt ok substitut tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Nå är riktiga livsnjutare! Härligt!

  SvaraRadera
 4. eva i Aten: Jag är glad för att ha utvecklats till livsnjutare.

  SvaraRadera
 5. Inspirerande gott, Steve! Nu när älgjakten börjar får jag färsk köttfärs, då ska det absolut bli köttfärsbiffar med mycket persilja i. Och grekisk sallad till.

  Tack för tipset!

  SvaraRadera