Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 15 september 2011

Banta riksdagen

Att minska antalet ledamöter i Riksdagen tycker jag är ett högst befogat förslag. Som sägs i denna artikel, alltför många lägger inte ned det arbetet dom förväntas göra.

Trots att det återkommande framkommer statistik på hur lite somliga gör så har statistiken inte använts på annat sätt än att berörda slöfockar/glidare fåt löpa ett kort gatlopp i kvällspressen. Så snart detta glömts bort så har allt fortsatt som vanligt.

4 kommentarer:

 1. Visserligen är jag inen hejare i matte, men det är ju lite skrämmande när man inser vad pengar det skulle kunna gå att stoppa in någon annanstans istället för att de ska användas till sådant som egentligen inte behövs!

  SvaraRadera
 2. Även på kommunal nivå läggs pengarna på fel "saker". Små kommuner som går dåligt skulle säkert bära sig om det skedde en total upprensning.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt. Riksdagen blir inte bättre av fler ledamöter!

  SvaraRadera
 4. hmmm...har inte tänkt på det tidigare men på de flesta arbetsplatser inom den offentliga sektorn har personal sparats in...men inte alltid de som gör det bästa jobbet som får vara kvar...

  SvaraRadera