Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 13 september 2011

Det svänger i branschen - akut smörbrist

Lightprodukternas gyllene år är förbi nu när vi konsumenter väljer fetare mejerivaror. Det är inte längre syndigt att steka i smör och inte förenat med livsfara att äta feta produkter. Det är smått skrämmande hur opinioner styr och hur vi människor snabbt anpassar oss, och inte minst, hur forskningsresultaten avlöser varandra. Det som är livsfarligt ena dagen är rena hälsokuren nästa.

Jo då, jag tillhörde själv skaran som svalde lightprodukternas lov men valde för ett antal år sedan att återgå till fetare produkter, som t ex smör. Mycket beroende på att allt blir godare om jag använder smör i matlagning. Nej, jag har inte gått upp i vikt och jag mår bättre.
Den uppkomna situationen är väl oxå en väckarklocka för politikerna att satsa mera på en levande landsbygd då det förstås är avgörande att det finns mjölkbönder i tillräckligt antal för att kunna producera mejeriprodukter. Kor inne i kungliga huvudstaden vill ni väl inte ha.

4 kommentarer:

  1. Aha, det är därför butikernas smörhyllor gapar tomma. Snar får man köpa det "gula guldet" på svarta börsen eller övervispa grädden...
    Hälsar Dillen som aldrig fallit för lightprodukterna

    SvaraRadera
  2. Vi har faktiskt kor i kungliga huvudstaden. Det råmar på morgnarna utanför mitt fönster. Jag bor innanför tullarna och älskar att bo granne med dessa kossor!

    SvaraRadera
  3. Anonym: Trevligt att kunna bo "på landet" innanför tullarna.

    SvaraRadera
  4. Jag tror på att "riktiga" produkter i moderat förtäring, är bättre än alla de där lightprodukterna som har onödiga och i längden skadliga tillsatser.
    Sen verkar det som man blir mätt fortare när man äter de "feta" produkterna istället för light. Eller är det bara jag som känner så? Blir man mätt fortare äter man ju i längden mindre. =o)

    SvaraRadera