Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 november 2011

Hybris av Juholt

Nu tar Håkan Juholt till brösttoner.Jag får nästan en känsla av att det är Gud Fader som talar när Juholt kräver mera respekt för Socialdemokraterna.

Jag sympatiserar inte på något sätt med Sverigedemokraternas politik men tycker ändå att det vilar ett löjets skimmer över att Juholt inte vill stå på samma sida som SD i partiledardebatterna. Menar Juholt att SD inte ska få medverka eller ska Jimmie Åkesson stå i en bur i ett hörn skild från alla övriga partiledare? När SD nu i allmänna val erhållit så många röster så att dom platsar i Riksdagen så får väl oxå Socialdemokraterna ta konsekvenserna av detta.

Att kräva att ett demokratiskt valt parti ska negativt särbehandlas på något sätt är väl ändå att inte visa respekt för den demokratiska valprocessen. Det är farligt om politiker och politiska partier gör sina alldeles egna tolkningar av företeelser som respekt och demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar