Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 30 november 2011

Olivoljebranschen är snårig


Som de flesta branscher som omsätter mycket pengar så är även olivoljebranschen utsatt för lycksökare och bluffmakare. När jag läser denna artikel så är jag än mera nöjd med att köpa min olivolja direkt från olivbonden på Kreta, Marinas olivolja (se bild ovan). Har du inte ännu provat den så rekommenderar jag en titt på hennes hemsida där du närmare kan se hur du ska förfara för att få en beställning levererad hem.

8 kommentarer:

 1. POlivolja är en hälsodryck som bör anses vara en medicin!

  SvaraRadera
 2. Jan L: Tveklöst hälsobringande. Bl. a. därför som kretensare är så långlivade.

  SvaraRadera
 3. Detta är ju känt sen länge, och sen måste man höra nån som Paolo Roberto säga i TV,hos Malou ,efter tio, att grekisk olja är skit!!!!!
  Högklassiga oljor från Kreta och Peloponnesos är däremot kryddiga och smakrika med arom av gräs och hö, skriver dom i artikeln och detta stämmer absolut med vår egen olja.
  Det luras ju lika mycket med oliverna,de blötläggs i lut för att bli svarta !!!

  SvaraRadera
 4. Hej, jag ska också titta efter den här sorten olivolja i affären...är nämligen stor favorit av den i mina sallader! Kollade på dina djur, Ha ! vilken bra ideè att skaffa en egen soffa till dem...jag kommer nog att följa din blogg, hälsningar Karla.

  SvaraRadera
 5. anneli: Välkommen! Olivolja engagerar.

  SvaraRadera
 6. Karla: Välkommen!Roligt om du följer min blogg. Det är bra med en möbel där Nelson får vistas och där alla kan samsas.

  SvaraRadera
 7. Steve, jag kopierar och klistrar in detta inlägg på min sida om olivolja på min blogg. =)

  SvaraRadera
 8. Marina pa Kreta: Självklart.

  SvaraRadera