Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 januari 2012

Det är långt till arla morgonstund


Nelson har den lilla egenheten att han när han ligger och sover plötsligt stämmer upp ett synnerligen ljudligt ylande. Första gången det hände så studsade jag upp. Nej, jag skojar för jag kan inte längre studsa. Jag vaknade dock. Numera är jag så van så att jag oftast bara vänder mig och somnar om. Ibland blir jag dock genast klarvaken och stiger upp även om klockan, som i natt, bara var 01.53. Vad ska man göra uppe vid denna tid? Ute är det beckmörkt så där finns inget för mig att se. Övriga familjen sover tryggt vidare. Inte ens Sigge kommer och undrar vad jag gör.


Som du kanske anar så bänkar jag mig vid datorn och börjar där genomläsningen av ett antal dagstidningar.Har det hänt nåt som berör mig och som jag finner anledning att fördjupa mig i? Kanske i sådan grad att det t o m leder till ett blogginlägg.


Alla förstasidor idag rapporterar från  Idrottsgalan i Globen som jag såg på TV.  Det mest minnesvärda inslaget därifrån tycker jag var Lisa Miskovskys finstämda framförande av "Fields of Gold" till minne av  idrottshjältar som under 2011 lämnade jordelivet: Sven Tumba, Ricky Bruch, Eilert "Garvis" Määtä, Kjell "Hammaren" Johansson, Richard Holmlund, Jan Svanlund, Sven "Plex" Pettersson och Stefan Liv.


Under 2012 så hoppas jag förstås på att nya svenska idrottshjältar uppenbarar sig  då vi har bl. a. OS i London och fotbolls-EM i Ukraina & Polen att se fram emot.

6 kommentarer:

 1. Än om det är, ursäkta mig, mycket skit på Tv´n, så kan jag ibland sakna svensk trsit TV. Här i Malaysia ser man antingen malajsiska program som är dubbade eller amerikansk skrik TV, vilket ajg avskyr. Jag kan se få program via de alla SVT play kanalerna då jag är i fel region i världen, dvs. inga sändnings rättigheter.

  Vovven ser ut att vänta in någon eller att någon just lämnat hemmet.

  SvaraRadera
 2. Katarina:Även här är det en ojämn kvalitet på TV-utbudet men för en storkonsument av sport så finns alltid nåt sevärt. M a o, jag har alltid nåt att se.

  Nelson ligger på sin favoritplats ute i glasverandan där han har björnkoll på allt som både kommer och går.

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag vanligtvis också hör till de som konsumerar sport på tv i mycket hög grad - eller i alla fall sån sport som jag tycker är kul - så kan jag bli väldigt upprörd då producenten på eurosport prioriterar rygby framför skuidskytte! förstår inte att det inte är en stor sport på de här breddgraderna...

  SvaraRadera
 4. Marina:Rugby, amerikansk fotboll och motorsport väljer jag bort. Skidskytte däremot ser jag gärna, åtminstone när svenska deltagare är på topp. Fotboll däremot ser jag även utan svenskt deltagande. Tycker att Premier League är nr. 1.

  SvaraRadera
 5. Vilket lag i PL klappar ditt hjärta för?

  SvaraRadera
 6. D O B: På Rekordmagasinets tid var det Blackburn, därefter Tottenham och en tid under Tipsextraperioden West Bromwich.Kul att Swansea gick upp i fjol. Numera är jag blott en fotbollsintresserad betraktare som uppskattar PL för att den är renare och ärligare än Serie A och La Liga.

  SvaraRadera